Alcoi obri la Fira Modernista amb una exposició sobre Virginia Soler

La metgessa va ser la primera dona inscrita en el Col·legi de Metges d'Alacant

Inscripció de Virginia Soler en el Col·legi Oficial de Metges d'Alacant / À Punt NTC

A Alcoi ja es respira ambient modernista. La ciutat ha encetat aquest dilluns a la vesprada la setmana gran de la Fira Modernista amb el descobriment del cartell anunciador i amb la inauguració de l'exposició sobre la metgessa alcoiana Virginia Soler Alberola, figura central en l'edició d'enguany.

Soler va ser la primera dona inscrita en el Col·legi de Metges d'Alacant. Una fita que, 115 anys després, tenen molt present a la seua ciutat natal. A Alcoi va treballar i va viure fins fa 58 anys. “Virginia, a pesar de tots els entrebancs i problemes administratius, va aconseguir ser metge. Destaca que al llarg de la seua trajectòria acadèmia va obtindre unes notes excel·lents”, explica l’historiador Joan Lloret. 

A més, des de hui els comerços que llueixen aparadors d'època. “Hem dedicat un aparador amb objectes modernistes com una llum en forma de libèl·lula, un tinter de l’època o un allargavistes”, apunta José Ernesto Nadal, propietari d’una llibreria. Objectes i un fum d'actes que ens traslladaran a les acaballes del segle XIX. 

També et pot interessar

stats