Una iniciativa de micromecenatge pretén recaptar fons per a restaurar el Taller dels Canets de Beneixama

L'edifici modernista, construït en la primera part del segle XX, va cessar en l'activitat el 1998 i està especialment deteriorat a la coberta

Estat de l'edifici modernista de Beneixama
Estat de l'edifici modernista de Beneixama / @tallerCanets

L'associació cultural pel futur del Taller dels Canets de Beneixama (Alt Vinalopó) ha llançat una iniciativa de micromecenatge per tal d'aconseguir fons perquè aquest edifici modernista passe a titularitat municipal i puguen restaurar-lo. La campanya, que va començar el 6 d'octubre, s'allargarà fins al 6 de novembre. Tracta, com a mínim, d'obtindre 35.000 euros. De moment, han aconseguit recaptar 3.840 euros procedents de 67 aportacions, segons la plataforma de micromecenatge d'Hispania Nostra.

L'antiga fàbrica Sanchis, abans taller de carruatges Sant Antoni, com és coneix el Taller dels Canets, té un gran valor històric, artístic i cultural i els impulsors de la iniciativa per a la recuperació remarquen que "en el seu moment va ser una de les indústries més importants de la comarca, on es van fabricar carros que es venien per tot Espanya i Portugal".

El taller el van construir en la primera part del segle XX i, després de canviar d'activitat en els anys huitanta per a dedicar-lo a la construcció d'estructures metàl·liques, va cessar definitivament en l'activitat l'any 1998. L'edifici pateix un deteriorament per les nevades dels últims hiverns, i a la teulada s'aprecien espais oberts que es fan més grans dia a dia. "Aquests orificis de la coberta agreugen l'estat general de conservació, i conduiran irremeiablement a la ruïna si no actuem a temps", explica l'associació cultural pel futur del Taller dels Canets.

També et pot interessar

stats