El Trovam celebra la desena edició amb més de 40 actuacions i debats al voltant del sector musical

Castelló acull durant els pròxims quatre dies una fira que pretén impulsar el negoci musical i identificar les necessitats i reptes del sector

Cartell del festival Trovam
Cartell del Festival Trovam / Trovam

La Fira Valenciana de la Música Trovam comença la desena edició aquest dimecres a Castelló de la Plana. Fins dissabte 5 de novembre a l’Auditori i al Palau de Congressos de la ciutat coincidiran desenes de professionals del sector per a assistir a taules de debat, tallers pràctics i presentacions de projectes, llibres i festivals. 

Des de l’any 2013, la Fira Trovam ha sigut un punt de trobada per als agents de la indústria musical i aparador d’intèrprets de diversos gèneres, i s'ha convertit en un esdeveniment clau per identificar les necessitats i reptes del sector. 

Enguany fa una dècada que impulsa el negoci musical i ho celebra amb una programació ben completa farcida de concerts d’una gran varietat d’artistes. En total, més de quranta actuacions de bandes i solistes de tota la Comunitat Valenciana —com ara Carraixet, Xavi Sarrià, Tesa o Smoking Souls— i també de tot el territori espanyol —entre elles Chill Mafia, Maruja Limón, Verde Prato o Muerdo.

Una programació musical confeccionada amb l’objectiu de respondre a les demandes d’un públic variat, amb una oferta paritària polièdrica i eclèctica en la qual conviuen figures consolidades i bandes emergents. Un any més es posa l’atenció en la presentació de nous discos i en els espectacles d’estrena, cosa que durant aquests deu anys ha fet que la fira contribuïsca a consolidar la música com un element imprescindible en el desenvolupament social, cultural, econòmic, turístic i ocupacional de la Comunitat Valenciana. 

Així mateix, la Fira de la Música Valenciana de la Música es complementarà amb la programació del festival Pro Weekend que té lloc durant els mateixos dies a sales de concerts i espais del centre de la capital de la Plana. Aquest festival també té una programació variada pel que fa a la procedència dels grups amb artistes locals, formacions estatals i bandes internacionals. 

Espais de diàleg i intercanvi

Enguany, a més, tornen les Converses del Trovam, on artistes i creadors dialoguen i donen el seu punt de vista sobre les activitats que hi duen a terme. Enguany es recordarà el 25é aniversari de la publicació del disc Devil Came to Me de Dover amb Amparo Llanos, guitarrista i fundadora de la banda, i Carlos Galán, de la discogràfica Subterfuge i la directora audiovisual Joana Colomar, parlarà de la seua nominació als premis Grammy Llatins per Tocarte de Jorge Drexler i C. Tangana. Completen la programació el cantant i compositor Jorge Martí, membre de La Habitación Roja, i la vocalista Martirio.

Les activitats professionals de la fira comencen aquest mateix dimecres, 2 de novembre, amb una taula de debat sobre la internacionalització de la música valenciana i al llarg d’aquests quatre dies s'hi tractaran qüestions com la creació audiovisual valenciana i el paper de la música als centres penitenciaris.

A més, es faran públics els nominats de la cinquena edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana i se celebrarà la trobada de l'Associació de Dones en la Indústria Musical (MIM), organització que presentarà la segona part de l'Estudi de Gènere en la Indústria Musical. Finalment, el Trovam acollirà l'enregistrament d'un dels programes del pòdcast Simpatia por la industria musical de Ràdio Subterfuge.

També et pot interessar

stats