Zoo i Sandra Monfort triomfen en els IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana

La banda s’endú els guardons al millor disc de música urbana, millor vídeo i millor gira; mentre que la cantant ha sigut premiada com a millor artista revelació i millor disc de l’any

Q Carles Santos Premis

 La banda de Gandia Zoo i la cantant de Pedreguer Sandra Monfort han sigut els grans triomfadors de la quarta edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que s’han lliurat aquest divendres al Teatre Principal de Castelló de la Plana. 

Zoo s’ha emportat els tres guardons de les tres categories a què aspirava el disc Llepolies: millor disc de música urbana, millor videoclip per Llepolies i millor gira. La banda ha anunciat aquesta setmana els que seran els seus dos concerts “més importants fins hui”, que tindran lloc el 3 de desembre al WiZink Center de Madrid i el dia 10 del mateix mes de 2022 al Palau Sant Jordi de Barcelona.

D’altra banda, la cantant Sandra Monfort, que estava nominada al premi de millor artista revelació per Niño Reptil Ángel, s’ha endut aquest guardó, a més del millor disc de l’any.

El lliurament de guardons, organitzat per la Conselleria de Cultura, ha transcorregut en una gala dinàmica i plena de ritme en què la música ha sigut el fil conductor, amb cançons emblemàtiques de la música valenciana de tots els temps interpretades per la mateixa Sandra Monfort, Neus Ferri, Elma Sambeat, May Ibáñez i Viktorija Pilatovic, i arranjades especialment per a l’ocasió per Marina Alcantud.

Premis de 2021

El grup de danses populars Les Folies de Carcaixent ha guanyat el premi al millor disc de música d’arrel tradicional i, a més, ha sigut el vencedor del premi del públic, atorgat per les votacions populars mitjançant el web dels premis, i que ha aconseguit amb 3.715 vots. Òscar Briz ha guanyat el premi al millor disc de cançó d’autor per Amor i psicodèlia en temps de virus i el premi a la millor cançó per "La llum es presenta si la crides".

El premi al millor disc de pop ha sigut per a Luis Prado per l'àlbum El tsunami emocional i el millor disc de rock ha anat a parar a Santero y los Muchachos per Cantina.

El millor disc de jazz ha sigut per a Sedajazz Big Band i Valmuz pel disc Sinergia, i el millor disc de fusió i mestissatge ha sigut per a Besarabia per Animal Republic.

En el capítol de les músiques de repertori, Jordi Sanz ha guanyat el premi al millor disc de recuperació de patrimoni musical per Félix de Santos. Obras de concierto, i Spanish Brass ha obtingut el guardó al millor disc de clàssica contemporània per Spanish Brass (a)live.

El millor disc de música familiar ha sigut Secrets d’una caixa dins d’un calaix, de Marcel el Marcià. El millor disseny d’àlbum l’ha guanyat Jorge Lawerta pel disseny del disc Balboa Lovers, de Le Dancing Pepa.

Premi d’honor per a Sedajazz

Tal com es va anunciar fa uns dies, el premi d’honor que atorga Cultura l’ha rebut Sedajazz, el col·lectiu de músics que enguany compleix trenta anys i que està liderat per Francisco Ángel Blanco, Latino. Amb formats diversos, ofereix la possibilitat de moltes sonoritats i espectacles molt diversos que han fet de Sedajazz una de les millors i més completes agrupacions de músics de jazz del panorama europeu.

També et pot interessar

stats