Sedajazz, Premi d'Honor dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana pels seus 30 anys de carrera

La gala dels IV Premis Carles Santos se celebrarà el divendres 26 al Teatre Principal de Castelló de la Plana

09.02.2021 | 30 anys de Sedajazz, Antonio Serrano, Alan Parrish, Halley Wine, Tenda, Eduard Iniesta i Joven Dolore
09.02.2021 | 30 anys de Sedajazz, Antonio Serrano, Alan Parrish, Halley Wine, Tenda, Eduard Iniesta i Joven Dolore

El col·lectiu Sedajazz rebrà enguany el Premi d'Honor dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana en homenatge als seus 30 anys de carrera, en els quals s'han dedicat a promocionar aquest gènere a la Comunitat Valenciana a través de la seua escola, els seus discos i les seues publicacions.

El director musical del col·lectiu, Francisco Ángel Blanco, Latino, encara està "una mica fluixejant" per aquest reconeixement a aquestes tres dècades de viatge per la "creació musical independent". Durant aquestes, el jazz s'ha convertit en una "mar de llibertat" per la qual han transitat més de 1.000 alumnes de l'escola, els tallers i els seminaris, 15 discos i les obres publicades per la seua editorial. Més de 3.000 concerts en tota la Comunitat Valenciana i altres països han compartit aquesta "passió" amb el col·lectiu.

La gala dels IV Premis Carles Santos se celebrarà el divendres 26 a Teatre Principal de Castelló de la Plana, i com a novetat, no tindrà presentador, sinó que serà la pròpia música la que la conduïsca.

En un acte al qual s'han convidat les nominades i els nominats a les diferents categories, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha anunciat que "el premi d'Honor de la Música Valenciana és per a Sedajazz, un col·lectiu de músics de primer nivell que enguany celebren 30 anys no només als escenaris, sinó també en la faceta formativa, d'on han eixit tants artistes de prestigi dedicats al jazz".

"Considerem molt apropiat aquest reconeixement perquè Sedajazz s'ha convertit en un punt de trobada per a crear, per a aprendre i per a difondre el jazz en l'àmbit internacional. És un projecte singular d'ensenyament de música creativa, promotora de concerts i festivals, segell discogràfic i una marca que referencia més de cent músics professionals formats a través del contacte directe amb el millor jazz internacional", ha comentat Vicent Marzà.

Cerimònia per a la música

La música, en totes les seues variants i manifestacions, serà el fil conductor de la cerimònia dels IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Cançons de la música valenciana de tots els estils i èpoques seran els fonaments que construiran una gala dinàmica, plena de ritme, en què els músics seran una vegada més els protagonistes.

Segons el director artístic de la cerimònia, Vicent Colonques, "veus conegudes de la música valenciana actual interpretaran hits valencians arreglats expressament per a l'ocasió i l'escenografia situa en tot moment la música al centre".

També et pot interessar

stats