El Trovam celebra la X edició amb més de cinquanta artistes

Pel festival passaran cantants i grups com Xavi Sarrià, Smoking Souls, Cactus, Maria Hein i DePedro

Cartell del festival Trovam
Cartell del festival Trovam / Trovam

La Fira Valenciana de la Música Trovam celebrarà la desena edició amb una programació que reunirà, del 2 al 5 de novembre, mig centenar d'artistes a Castelló de la Plana. L'organització ha donat a conéixer aquest dijous un avanç del cartell i ha desvelat els noms d'una trentena de participants. Entre ells figuren "alguns dels més importants de l'escena valenciana".

És el cas de Xavi Sarrià, que presentarà el segon treball en solitari, Causa. El grup Smoking Souls també aprofitarà la visita a Castelló de la Plana per a posar de llarg el seu treball més recent, La cura. En el Trovam també sonaran les noves composicions de Cactus, formació de música urbana amb melodies ballables, com demostra l'últim llançament, A la valenciana. Les novetats també arribaran de la mà de Novembre Elèctric, formació de pop melancòlic que enguany ha editat Memento, i de Tito Pontet, grup que combina els ritmes llatins i jamaicans, que tocarà les composicions del recent EP Ai, mare.

Entre els intèrprets valencians també figuren Capricornio Uno, Ghost Transmission, Malparlat, Niuss, Nueve Desconocidos, Semana Santa, Tenda, Tomàs de los Santos i Valmuz.

El públic del Trovam gaudirà també amb propostes d'altres punts geogràfics, com el madrileny DePedro, que farà sonar el disc Máquina de Piedad, el seu llançament més recent. Així mateix, Enric Montefusco portarà a les taules l'espectacle Viaje al centro de un idiota, una proposta escènica en la qual explora nous llenguatges per a tractar la pèrdua de la identitat, la raó i la moral.

De les Balears arribarà Maria Hein, que entonarà les composicions senzilles i nostàlgiques del seu debut, Continent i contingut. L'electrònica també està present en els temes de Merina Gris, grup de Sant Sebastià que defineix el seu estil com a "pop violent", en conviure els aspectes més melòdics i, també, els més agressius.

Aparador de veus femenines valencianes

El Trovam servirà d'aparador per a les veus femenines valencianes. En aquest sentit, la cantautora Clara Andrés estrenarà els temes de Capfico, disc que ha preparat amb Estela Tormo (Júlia), on s'endinsa en noves textures i lluminositats sonores. Per la seua banda, Elena Xàtiva mostrarà les composicions reflexives i emocionals del seu primer àlbum, La insoportable intensidad del ser.

La castellonenca La Pepa també arribarà a la Fira amb un nou treball davall del braç. Es tracta de III, on l'amor, la lluita i la terra prenen el protagonisme. També té nou material l'alcoiana Neus Ferri, que amb el disc Llar, ha fet un viatge introspectiu amb arranjaments de pop-rock.

La música d'arrel valenciana sempre ha format part de la programació de la Fira. Enguany Castelló de la Plana acollirà l'històric grup Carraixet. La formació celebrarà cinquanta anys de trajectòria a la mateixa ciutat on va fer el debut, el 1972. A més, presentarà els temes del pròxim disc, Una entre tants. Les novetats seguiran amb Marala, trio que ha investigat sobre la mort des de diversos vessants: la fi de la vida, el duel amorós, el desplaçament de les dones de l'esfera pública i altres derrotes.

Finalment, els germans Jonatan i Christian Penalba recuperaran el repertori tradicional valencià format per albaes, cant d'estil i cants de batre, fandangos, granadines, malaguenyes, boleros i seguidilles.

També et pot interessar

stats