Tres activistes són detingudes després d'intentar adherir-se a 'El crit' de Munch

La policia ha arrestat les responsables abans que tingueren èxit en la seua acció

Imatge d'arxiu de "El crit" de Munch
Imatge d'arxiu de "El crit" de Munch / Europa Press

Nou episodi de vandalisme en nom de la lluita contra el canvi climàtic. Tres activistes d'un grup ecologista han sigut detingudes aquest divendres després de tractar d'adherir-se amb cola a El crit d'Edvard Munch, al Museu Nacional d'Oslo, en protesta per l'activitat petroliera de Noruega.

Segons ha informat la policia, dues de les activistes van tractar d'adherir-se al quadre mentre una altra filmava l'escena, cridant "No hi haurà cap crit quan la gent estiga morta" o "Cap crit mentre els polítics ignoren la ciència". Aleshores, els guàrdies de seguretat van retindre les joves i van avisar els agents, sense que tingueren èxit en la seua acció.

Les activistes pertanyen al grup Stopp Oljetinga (Pareu l'Activitat Petroliera). Segons les declaracions d’un grup a la televisió pública NRK, pretenien cridar l'atenció, però en cap cas danyar l’obra més famosa de Munch.

Aquest és un altre dels atacs contra l’art que diferents grups d'activistes han comés les últimes setmanes arreu del món, com el cas del quadre de Monet en un museu pròxim a Berlín; Els Gira-sols, de Van Gogh a Londres, o Massacre a Corea, de Pablo Picasso, exposat a Melbourne.

També et pot interessar

stats