"Sorolla a través de la llum" ultima els preparatius a València

La Fundació Bancaixa acull una exposició que comptarà amb una sala sensorial i una altra de realitat virtual

Muntatge de l'exposició ‘Sorolla a través de la llum’
Muntatge de l'exposició "Sorolla a través de la llum" / Fundació Bancaixa

L'exposició "Sorolla a través de la llum" es prepara per a l'obertura al públic a València el 5 d'octubre després de l'arribada aquesta setmana de les obres originals a la seu de la Fundació Bancaixa, on s'està fent el procés de muntatge amb un format innovador que es complementa amb una sala sensorial i una altra de realitat virtual.

La mostra arriba a València després del pas pel Palau Reial de Madrid, on s’ha convertit en una de les exposicions més visitades de la temporada, amb més de 180.000 visitants. 

A la seu de la Fundació Bancaixa s'exhibirà amb una ampliada selecció d'obres procedents del Museu Sorolla, la Fundació Museu Sorolla, la Hispanic Society of America, la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, la Col·lecció d'Art Abanca i la Col·lecció Esther Koplowitz, així com d'una vintena de col·leccions particulars i de la mateixa Fundació Bancaixa.

Els 45 llenços presents en la mostra, comissariada per la besneta de l'artista valencià, Blanca Pons-Sorolla, i per l'exdirectora del Museu Sorolla, Consuelo Luca de Tena, revisen temes essencials del llegat pictòric de Sorolla com la mar i les escenes de platja, els paisatges i jardins, o els retrats a l'aire lliure.

El conjunt d'obres inclou peces mai exposades o molt poc conegudes pel públic, així com algunes de les obres mestres del pintor. "Sorolla a través de la llum" se celebra amb motiu del centenari de la mort de l’artista valencià, una celebració que coincideix amb el desé aniversari de la nova Fundació Bancaixa.

També et pot interessar

stats