Una desfilada de moda inspirada en els quadres de Sorolla il·lumina Xàbia

El pintor valencià va descriure el municipi de la Marina com un "espai immens, sublim i el millor que conec per a pintar"

Una model desfila amb un dels vestits inspirats en els quadres de Sorolla / À Punt NTC

Xàbia (Marina Alta) ha celebrat aquest dissabte una desfilada de moda sostenible inspirada en els quadres de l'artista Joaquim Sorolla, en homenatge al centenari de la mort del nostre pintor més universal. El passeig marítim de la localitat —que porta el seu nom— va acollir l’esdeveniment, en el que es van mostrar 23 prototips a càrrec d’Alba García, dissenyadora valenciana fundadora de Cache Croche.

Sorolla va visitar cinc vegades Xàbia al llarg de la seua vida i des de la primera estada se'n va enamorar. En un telegrama la descrivia com un "lloc immens, sublim, el millor que conec per a pintar". Molts dels seus quadres van ser concebuts i creats en diverses localitzacions d'aquest municipi com el port, la Caleta del Racó, el cap de Sant Antoni, la cala del Tangó, la Grava, el Muntanyar, l'Arenal o el Portitxol.

"Per a mi ha sigut un gran referent a l'hora de fer els meus dissenys", explica García als micròfons d'À Punt Notícies. La dissenyadora conta que en el moment de confeccionar els vestits va voler alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, "ja que la moda és la segona indústria més contaminant del món".

Per a Rosa Cardona, alcaldessa de Xàbia, la desfilada ha sigut una oportunitat única per a poder recordar "el llegat que ens ha passat" el pintor i poder "palpar i veure" les seues obres. "Per a Xàbia és un honor que ell estiguera ací, i ho tornem a demostrar a través d'Alba i la gran tasca que ha fet amb les pintures i els dissenys", ha conclòs Cardona.

També et pot interessar

stats