Les societats musicals reclamen reformar la llei valenciana de la música

L'entitat que les agrupa a la Comunitat Valenciana compleix el 31 de març 50 anys.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana celebra el seu 50 aniversari
La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana celebra el seu 50 aniversari / Álex Oltra (FSMCV)

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana volen un nou marc legislatiu que s'adeque a les seues particularitats. Pedro Rodríguez, president de la federació que les agrupa, ha demanat una nova llei valenciana de la música que tinga el consens de totes les forces parlamentàries; un consens que, segons ha dit, es va trencar amb el naixement de CulturArts.

Entre altres coses, aquesta normativa hauria de tindre en compte les característiques especials d'entitats del tercer sector que, com les societats musicals, tenen activitat econòmica, però no són una empresa i, per tant, no obtenen beneficis.

Pedro Rodríguez, president de FSMCV, ha explicat que ja estan treballant conjuntament amb la Conselleria d'Economia per a anar avançant. En l'àmbit educatiu, el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha demanat una major adaptació dels plans d'estudis de música a la realitat musical valenciana i una major presència de la música en els plans d'estudi ordinaris.

50 aniversari amb díhuit rècords Guinness

50 aniversari amb díhuit rècords Guinness

El dissabte 31 de març fa 50 anys que es va crear la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Amb aquest motiu, l'Ateneu Mercantil de València ha acollit un acte d'homenatge a tota la directiva present i passada, i als fundadors. Un d'ells és Ángel Asunción, president d'honor de l'entiat, que ha explicat les dificultats que van trobar en aquells primers anys d'existència de la federació i ha valorat la funció que va tindre en la vertebració de la Comunitat Valenciana, anys abans de l'arribada de l'estat de les autonomies.

Aquest homenatge se suma a les accions previstes per als pròxims mesos, que es preveuen multitudinàries. De fet, l'organització té la intenció de batre fins a díhuit rècords Guinness. En primer lloc, el 21 d'abril i el 12 de maig, les places de bous de Castelló i Alacant acolliran la que vol ser la classe de música més multitudinària de la història. A més, el 26 de maig a València, totes les societats musicals de la Comunitat Valenciana estan convidades a participar en la que esperen que serà la desfilada de bandes de música més gran del món i, hores després, al Mestalla, en el concert de la banda de música més nombrosa.

També et pot interessar

stats