Smoking Souls lidera la nominació als Premis Carles Santos de la música valenciana

Els guardons es lliuraran en una gala al desembre que retransmetrà À Punt

El grup Smoking Souls acumula tres nominacions als Premis Carles Santos / À Punt NTC

Smoking Souls, amb tres nominacions pel disc La cura, és el grup que lidera les nominacions de la cinquena edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que atorga la Conselleria de Cultura i que es lliuraran el pròxim 16 de desembre, en una gala al Teatre Principal de València, que retransmetrà À Punt.

Juntament amb aquesta formació, Andreu Valor, Clara Andrés, Ciudad Jara i Xavi Sarrià tenen dues nominacions cadascun, de la mateixa manera que La Fúmiga i Zoo, que opten a dos guardons cadascun, el de millor gira i millor vídeo.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha anunciat aquest dijous els grups nominats, en el marc del Trovam Pro-Weekend, la fira de la música valenciana. 

Pel que fa al millor artista o grup revelació, els finalistes són La Cris, per Clavíqla de sol (en escorpio); Jimena Amarillo, per Cómo decirte, mi amor; Marta Margaix, per El violí valencià, i Mr Sanchez, per Llegó con tres heridas.

En la categoria de millor disc de pop, les nominacions són per a Nacho Casado, per Disco Bleu; Neus Ferri, per Llar; Novembre Elèctric, per Memento, i Tardor i May Ibáñez, per Veta.

Quant a millor disc de rock, els finalistes són Ciudad Jara, per Cinema; Funkiwis, per Mambo, i Johnny B. Zero, per Violets i Smoking Souls per La cura.

En el millor disc de música urbana, els nominats i nominades són Cactus, per Mode avió; JazzWoman, per Atlantis; Malparlat, per Sentimantral, i Pupil·les, per Tot i res.

En la categoria de millor disc de jazz, els finalistes són Alexey León, per Influenciado; Marquina Selfa Trio, per Carpesa Estesa; Miquel Álvarez, per Martinete a Trane, i Screaming Pillows, per Screaming Pillows & The Liao Brass.

Pel que fa al millor disc de fusió i mestissatge, han resultat nominats Ales Cesarini, per Blackmantra; Auxili, per Guaret; El Diluvi, per Present, i Xavi Sarrià, per Causa.

En la modalitat de millor disc de cançó d’autor, les propostes nominades són Andreu Valor, per Un nou món; Borja Mompó, per Borja Mompó; Carles Pastor, per Les flors de Txernòbil, i Clara Andrés, per Capfico.

El millor disc de música clàssica se'l disputen Marta Estal i Daniel Ariño, per Matilde Salvador: Aires de cançó; Identidade, per Identidade; Jordi Sanz, per Romàntic, i Proyecto Brunetti, per Brunetti Divertimenti.

En la categoria de millor disc de música tradicional popular, els finalistes són Marala, per Jota de Morir; Noelia Llorens, Titana, per Titana; OMAC, per Trencadís, i Tradifusió, per Empeltant Arrels.

Al millor disc de música antiga i barroca opten Amystis, per De Ribera & Navarro: Masters of the Spanish Renaissance; Elia Casanova & Alfred Fernández, per Elvas. Quien te traxo el cavallero; Jota Martínez, per Instrumentarium musical alfonsí, i Mediterrània Consort, per G. F. Händel. Complete recorder sonatas.

Per al millor disc de clàssica contemporània i experimental, els nominats són David Moliner, per Physical Sound; Joan Gómez Alemany, per 7 works for chamber music and ensemble; Jordi Sapena, per Salve Monstera, i Jorge Marredo Rosa, per 白左 Baizuo.

En la categoria de millor disc de música per a famílies trobem Artea Espai, per Piratas, el secreto del árbol; Dani Miquel, per Volem; Marcel el Marcià, per PatxaMare, i Sedajazz, per Los cuentos de Sedajazz, mentre que la categoria de millor disseny ha tingut com a finalistes Enric Alepuz, per La cura, de Smoking Souls; Enric Alepuz, per Un nou món, d’Andreu Valor; Germán Enguix, per Cinema, de Ciudad Jara; i Jaume Marco, per Capfico, de Clara Andrés.

En l’apartat de millor gira, els finalistes són La Fúmiga, per Fotosíntesi; Smoking Souls, per La cura; Xavi Sarrià, per Causa, i Zoo, per Llepolies.

Finalment, en la categoria de millor vídeo hi ha Icònic, per Her, de La Fúmiga; Javi Polo, per Violets, de Johnny B. Zero; Miguel Yubero, per Gin, de Caramelo, i Pau Berga, per Panya, de Zoo.

El guardó del públic per votació popular

Entre totes aquestes nominacions, el jurat seleccionarà ara els guanyadors, que es desvelaran en la gala de desembre. A banda de totes aquestes categories, també es lliuren els premis al millor disc i millor cançó entre tots els nominats en les categories d’àlbum, a més del premi del públic, que s’atorga per les votacions populars en el web dels premis.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC ha destacat, en l’acte en què s’han fet públics els nominats, "la diversitat de les propostes presentades i la gran quantitat de noms nous que concorren als guardons". En aquest sentit, Landete apuntava que l’edició d’enguany està "indubtablement, consolidada".

També et pot interessar