Sandra Gómez es compromet a mantindre Vinatea a la plaça de l’Ajuntament

L’Associació de Juristes Valencians sol·licitarà formalment incorporar panells explicatius de la gesta de Vinatea al costat del seu monument abans de les Falles

Estàtua de Francesc de Vinatea a la plaça de l'Ajuntament de València
Estàtua de Francesc de Vinatea a la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, s'ha compromés aquest dimecres a mantindre l'estatua de Vinatea a la ubicació actual a la plaça de l'Ajuntament.

Francesc de Vinatea va viure entre Morella i València en el segle XIV i en va ser jurat en cap. Es va enfrontar a la política feudalista del rei Alfons el Benigne, que pretenia que algunes ciutats importants del Regne, com Xàtiva (Costera), Borriana (Plana Baixa) i Castelló (Plana Alta), deixaren de ser reials.

El passat octubre, l'Ajuntament de València va declarar que no previa conservar l'estàtua del jurista morellà després de la remodelació de la plaça per considerar-la “controvertida”, ja que va assassinar la seua dona, un delicte que va perdonar el rei Alfons el Benigne.

L'arquitecte Miguel del Rey, guanyador del concurs d'idees convocat per a la reforma definitiva d'aquesta plaça, ha assenyalat que, executant aquesta remodelació el seu equip atendrà "el que l'Ajuntament considere més oportú". Així mateix, ha avançat que, en cas que es quede finalment a la plaça, la seua proposta serà "baixar-la del pedestal".

Per la seua banda, l’Associació de Juristes Valencians sol·licitarà formalment incorporar panells explicatius de la gesta de Vinatea al costat del seu monument abans de les Falles

També et pot interessar

stats