L'arquitecte Miguel del Rey liderarà la reforma de la plaça de l'Ajuntament de València

El projecte Re-Natura busca “renaturalitzar” tot l'espai i té un terra permeable i punts de trobada i socialització

Re-Natura, el projecte guanyador per a la plaça de l'Ajuntament de València
Re-Natura, el projecte guanyador per a la plaça de l'Ajuntament de València / Ajuntament de València

L'arquitecte Miguel del Rey és l’autor de la proposta triada per a dur a terme la reforma definitiva de la plaça de l'Ajuntament de València. Així s'ha donat a conéixer aquest dijous en obrir-se el sobre que contenia la identitat de l'equip autor del projecte guanyador del concurs d'idees convocat per a dur a terme la remodelació final d'aquest espai.

Fins al moment els responsables de la iniciativa triada, anomenada Re-Natura, eren anònims. Durant el concurs d'idees, l’autoria de les vint-i-dues ofertes presentades i de les cinc finalistes que es disputaven el disseny definitiu de la plaça de l'Ajuntament no es coneixia i aquestes s'identificaven únicament amb el títol que els creadors els havien donat.

El passat 19 d'octubre, es va anunciar que el projecte Re-Natura havia sigut el guanyador del concurs convocat pel consistori per a fer la reforma definitiva de la plaça del consistori. La iniciativa posa l'èmfasi en la “renaturalització” de tot l'espai i tindrà terra permeable, punts de trobada i socialització, conserva la font i manté la celebració d'actes com les mascletaes, la plantà i la cremà de les falles.

Re-Natura dona protagonisme als edificis singulars de la plaça com ara Correus, l'Ateneu, el Rialto o el mateix Ajuntament. En l'aposta per la renaturalització, alterna els espais més transitats amb uns altres més enjardinats.

La vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha assegurat que Del Rei és un arquitecte conegut per tots els valencians i valencianes, “una persona de prestigi que s'encarregarà de reurbanitzar la plaça de l'Ajuntament”. “És sinònim de qualitat, de garantia i de seguretat, de saber que les coses es faran bé. La plaça de l'Ajuntament serà un gran projecte", ha assenyalat.

Miguel del Rei: “És un repte molt fort i important"

"És un honor per a nosaltres col·laborar a construir ciutat, a construir la nostra ciutat. València és la nostra ciutat", ha manifestat Del Rei després de saber-se que lidera 'Re-natura'. Aquest professional ha considerat que portar avant aquesta iniciativa representa "un repte molt fort i important", ha declarat Miguel del Rei.

L'arquitecte ha detallat que per a elaborar la iniciativa triada per a reformar la plaça de l'Ajuntament de València el seu equip s'ha recolzat molt en "totes les consultes populars" dutes a terme durant el procés del concurs.

També et pot interessar

stats