S'amplia el termini per a sol·licitar el bo cultural jove fins al 31 d'octubre

A la Comunitat Valenciana, 52.978 joves nascuts el 2004 podran demanar aquesta targeta moneder que ofereix 400 euros per a gastar en productes i serveis culturals

El govern espanyol ofreix 400 euros als joves per a gastar en productes o serveis culturals
El govern espanyol ofereix 400 euros als joves per a gastar en productes o serveis culturals / À Punt NTC

El termini per a sol·licitar el bo cultural jove s'ha ampliat fins al 31 d'octubre a les 23:59 hores, quinze dies més dels previstos inicialment per a donar-se d'alta en aquesta targeta moneder que està destinada als nascuts el 2004.

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dimarts la decisió aprovada pel govern després que el ministre de Cultura, Miquel Iceta, va reconéixer que el mecanisme per a donar-se d'alta en el bo cultural jove, que ofereix 400 euros als qui enguany fan 18 anys, "no és senzill" perquè es tracta d'una "subvenció personalitzada".

Des que el passat 25 de juliol es va obrir el termini per a sol·licitar el bo, les xarxes socials s'han omplit de queixes de joves que protestaven per la dificultat per a donar-se d'alta.

Els problemes que s'han trobat són sobretot que per a sol·licitar-lo cal obtindre el certificat digital en aquest enllaç: https://www.sede.fnmt.gob.es/certificados o en el sistema d'autenticació "cl@ve".

La partida destinada a aquest bo és de 210 milions d'euros que aniran destinats a uns 500.000 joves espanyols, una ajuda que s'entendrà al pròxim any, amb una partida —la mateixa— que s'ha inclòs en el projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2023. A la Comunitat Valenciana, 52.978 joves nascuts el 2004 podran demanar-lo.

La targeta compta amb aquesta distribució: 100 euros per a productes físics (llibres, premsa o discos, entre altres), 100 euros per a productes digitals (premsa digital, podcasts, videojocs en línia o plataformes de continguts audiovisuals) i 200 euros per a arts escèniques (teatre, òpera, cinema, dansa o museus).

També et pot interessar

stats