Ricard Camarena: “És un orgull que premien el compromís amb la sostenibilitat”

El reconegut xef de Barx afirma que, a pesar de l’any tan dur que deixa arrere la restauració, la pandemia llegarà alguns aspectes positius

Entrevista de Ricard Camarena en Madrid Fusión

Ha sigut un premi “inesperat”, però del qual està molt orgullós perquè representa “el compromís amb la sostenibilitat” dels seus plats. Era la reacció del xef de Barx (Safor) Ricard Camarena en ser un dels guardonats amb el Premi Cuiner de l’Any en Madrid Fusión, el congrés internacional que reuneix reconeguts cuiners, pastissers, coctelers i sommeliers d’arreu del món aquests dies a Madrid.  

Aquest xef amb dues estreles Michelin assegurava, en declaracions a À Punt, estar molt il·lusionat amb aquest guardó, que també tenen set cuiners més, pel valor que reconeix: la sostenibilitat. “El tema del congrés d’enguany era la sostenibilitat i l’economia circular, el premi s’ha concedit a persones que feien activisme a partir de l’horta i del producte verd”, explicava des de l’hotel Ritz de la capital. 

A més, com va reconéixer, rebre aquest guardó després d’un annus horribilis per al sector de la restauració, per culpa de les restriccions de la pandèmia, fa estar Ricard Camarena més orgullós, si cap, d’aquesta nova distinció que incorpora a la seua brillant trajectòria als foguers. 

He trobat a faltar una actitud més proactiva per part del govern espanyol perquè les decisions que el mateix executiu havia adoptat durant la pandèmia foren més sostenibles Ricard Camarena

De l’any de “parada obligada” per la pandèmia que queda arrere, en què ha trobat a faltar “una actitud més proactiva per part del govern espanyol perquè les decisions que el mateix executiu havia adoptat foren més sostenibles”, el llorejat xef valencià també ha obtingut lliçons positives.

No sols perquè li haja aportat temps per a reflexionar les decisions que posteriorment ha adoptat, sinó per les noves pautes que la desescalada ha comportat. Entre les quals, “el rigor amb els horaris i els torns” de la restauració. 

També et pot interessar

stats