La gala Michelin se celebrarà en el Palau de les Arts de València el 14 de desembre

L'edició d'enguany, que atorgarà les mítiques estreles distintives de la guia gastronòmica, combinarà el format presencial amb el telemàtic

Delegació valenciana a Madrid Fusion, que acull Ifema
Delegació valenciana en Madrid Fusion, que acull el recinte firal Ifema / Europa Press

El Palau de les Arts de València és l'escenari triat per a acollir, el pròxim 14 de desembre, la gala de presentació de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2022. La data l'ha feta pública l'organització de Madrid Fusión, una de les fires gastronòmiques més importants del món, que se celebra aquests dies al recinte firal Ifema de Madrid i en què hi ha una destacada presència valenciana gràcies a xefs com ara Ricard Camarena o Quique Dacosta.

L'Ajuntament de València, també present en el certamen, ha detallat que durant la gala Michelin es revelarà la nova selecció de restaurants reconeguts amb distintiu de qualitat, creativitat i cura en la presentació de la seua cuina. Per a adaptar-se a l'escenari que ha deixat la pandèmia, l'edició d'enguany combinarà el format presencial amb la retransmissió digital.

Quique Dacosta, responsable del restaurant homònim localitzat a Dénia (Marina Alta) guardonat amb tres estreles Michelin en l'edició 2021, és el coordinador gastronòmic de la gala que se celebrarà a València. El xef valencià s'ha mostrat molt satisfet perquè "la guia més prestigiosa del món, que ha narrat l'alta gastronomia des de fa més de 130 anys, vinga a la Comunitat Valenciana i faça la presentació de les noves estreles". I ha destacat que és "una oportunitat per a tots els cuiners i cuineres valencians i per a tot el sector de la restauració".

El regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València, Emiliano García, ha subratllat l'orgull que suposa per a la ciutat acollir la presentació de la guia Michelin i ha reivindicat la gastronomia valenciana, amb "gust d'horta i de mar". "La ciutat de València oferirà el marc adequat per a albergar la festa més important de l'alta gastronomia: personalitat i nivell de l'oferta gastronòmica, vitalitat de les activitats de promoció de la restauració i l'hoteleria, i una estratègia clara per a fer de la Comunitat Valenciana una destinació turística atractiva per al viatger, tant nacional com internacional", ha afegit. A més, ha prosseguit, disposa d'una molt bona accessibilitat i dotació d'infraestructures hoteleres per a les persones convidades. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, també present en Madrid Fusión, ha coincidit que la celebració de la gala de les estreles Michelin en terres valencianes reforçarà el posicionament del territori com a destinació turística gastronòmica. "Eixa és l'essència de l'estratègia Exquisit Mediterrani. I en aquests moments, toca més que mai fer costat als nostres xefs destacant la capacitat de generar talent i reputació de marca. La gastronomia serà una part fonamental en la inspiració del viatge després de la pandèmia, el seu paper en la remuntada emocional de la societat serà clau", ha argumentat.

També et pot interessar

stats