Ricard Camarena rep el guardó de Cuiner de l’Any 2021 en Madrid Fusión

El Congrés ha reconegut el treball del valencià i de set xefs més per la seua cuina basada en el món vegetal

Ricard Camarena, en una entrevista a À Punt Notícies
Ricard Camarena, en una entrevista en À Punt Notícies / À Punt NTC

Huit xefs "activistes del verd", entre ells el valencià Ricard Camarena, han compartit per primera vegada el Premi Cuiner de l'Any que atorga la cimera gastronòmica internacional Madrid Fusión i que, en aquesta edició dènou, dedicada a la "gastronomia circular", ha premiat els que des de fa anys treballen en una cuina basada en el món vegetal.

Es tracta d'Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Guipúscoa), Rodrigo de la Calle (El Invernadero, Madrid), Ricard Camarena (restaurant homònim a València), Xavier Pellicer (restaurant homònim a Barcelona), Ignacio Echapresto (Venta Moncalvillo, La Rioja), Fernando del Cerro (Casa José, Madrid), Luis Callealta (Ciclo, Cadis) i Javier Olleros (Culler de Pau, Pontevedra).

Camarena ha ressaltat que per a ell i el seu equip és "tot un orgull" rebre aquest premi, ja que reconeix tot el treball que fan des de fa anys a l'horta, i que després tracten de plasmar en les cartes dels diferents restaurants.

Precisament dilluns passat, Ricard va oferir una ponència sobre sostenibilitat i aprofitament com a base creativa en Madrid Fusión, on va incidir en el canvi de paradigma que va patir la seua cuina quan va entendre que "l'horta és el fi i nosaltres el mitjà". "Som nosaltres els que estem al servei de l'horta i no a l'inrevés", va agregar.

Aquest premi de Madrid Fusión s'uneix a la recent revalidació dels 5 Raves que atorga We're SmartGreen Guide, i situa a Ricard Camarena Restaurant com el trenta-tresé restaurant, a escala europea, que millor treballa les verdures, fruites i hortalisses en la seua carta.

També et pot interessar

stats