Riba-roja de Túria suspén les Falles de setembre pel repunt de contagis

Les comissions han adoptat la decisió “per responsabilitat i prudència” i perquè els actes que comporten concentracions de persones poden suposar “un risc per a la salut”

Un passacarrer de les falles del 2019 a Riba-roja de Túria
Una cercavila de les Falles de 2019 a Riba-roja de Túria / Fernando Cardozo (Junta Local Fallera de Riba-roja de Túria)

Riba-roja de Túria fa marxa arrere i no celebrarà les Falles al setembre, com havia previst. D’aquesta manera, es converteix en un dels primers municipis que descarta els festejos després que, durant els últims dies i a causa de l’augment de contagis, la suspensió de les Falles haja planejat sobre els pobles que havien decidit traslladar la festa al setembre, com a conseqüència d'haver-se vist obligats a suspendre les Falles de 2019 i de 2020.

L’augment de contagis ha fet recular les sis comissions d’aquest municipi del Camp de Túria que, amb el vistiplau de la Junta Central Fallera, han decidit per unanimitat suspendre les celebracions previstes al setembre. Des de l’Ajuntament han indicat que les comissions "han pres la decisió en un gest de responsabilitat i prudència davant la impossibilitat de realitzar actes que comporten concentració de persones i puguen suposar un risc per a la salut.

Des del consistori mostraven el seu suport i solidaritat “a tots els col·lectius vinculats a la festa i emplaça els fallers i falleres a la celebració de les Falles al març de 2022".

Com va avançar À Punt, fins a un 30% dels pobles que planten monuments van decidir ajornar, fins al 2022, les celebracions falleres. Una xifra que pot augmentar si més localitats decideixen finalment suspendre-les per l’augment exponencial dels contagis que està registrant-se en les últimes setmanes al nostre territori.

Optimisme a València

La situació sembla diferent a la ciutat de València, on el col·lectiu faller confia a celebrar les Falles al setembre, encara que organitzades a partir d’un protocol estricte, que elabora el col·lectiu faller amb els responsables de Sanitat. Defensen que serà possible organitzar uns festejos segurs a pesar del repunt de contagis.

En la mateixa línia es va pronunciar l’alcalde de València, Joan Ribó, fa uns dies. Es mostrava confiat que el repunt de contagis es podrà frenar amb la mateixa velocitat amb la qual ha arribat i, per tant, serà factible celebrar les Falles d'ací a menys de dos mesos.

També et pot interessar

stats