Les comissions confien a celebrar les Falles a pesar del repunt de contagis

El vicepresident de la Interagrupació de Falles de València, Miguel Prim, afirma que, fins i tot en la situació actual, es podria celebrar la festa “amb pocs actes”

Miguel Prim, vicepresident de la Interagrupació de Falles de València, durant la seua intervenció en 'Les Notícies del matí'
Miguel Prim, vicepresident de la Interagrupació de Falles de València, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El col·lectiu faller es mostra optimista i confia a celebrar les Falles la primera setmana de setembre, tot i l’important repunt de contagis que està registrant-se a la Comunitat Valenciana. Confien que l’augment de casos podrà controlar-se perquè “en pujar molt ràpid, és més fàcil que es controle ràpidament i podrem arribar a finals d’agost en una bona situació”. Així s’ha pronunciat Miguel Prim, vicepresident de la Interagrupació de Falles de la ciutat de València, en Les notícies del matí.

És més, Prim ha anat més enllà en afirmar que, amb la situació epidemiològica actual, “demà es podrien celebrar les Falles, amb pocs actes i moltes restriccions”. De fet, en aquest sentit ha indicat que la Conselleria de Sanitat Universal i les comissions falleres estan ultimant el protocol que regularà la festa del setembre i contempla diverses limitacions als actes, en funció de la incidència del virus en el moment en què es celebren.

Per això, ara per ara, no es descarta fins i tot, si la situació millora d’ací a finals d’agost, que hi haja cercaviles, sempre que “hi haja distància social, s’use la mascareta i la banda de música vaja uns metres més arrere”. A pesar de l’optimisme, Prim ha indicat que l’escenari ideal seria el d’unes Falles amb menys de 50 contagis per cada 100.000 habitants. Ara bé, si aquesta situació no es dona, el protocol que està elaborant el col·lectiu fester i les autoritats sanitàries preveu l’adaptació dels actes a la situació epidemiològica.

En aquest sentit, a València es descarten per complet les mascletaes a la plaça de l’Ajuntament i els castells de focs artificials al llit del riu, i en el cas que hi haja unes altres mascletaes de les comissions, s’establirà una duració concreta i totes hauran de disparar-se a la mateixa hora, per a evitar el formigueig d’espectadors d’unes a unes altres, segons ha avançat Miguel Prim en À Punt.

El vicepresident de la Interagrupació de Falles confia en la responsabilitat del col·lectiu faller per a respectar les restriccions que es puguen derivar de la situació sanitària. Per això, ha assenyalat que els fallers estan aprenent “a reunir-se en mode Covid”, després que s’hagen alçat les restriccions als casals. “Limitem les reunions a les estrictament necessàries i si no és precís menjar o beure al casal no es fa”, apuntava durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

En aquest sentit, ha recordat que no s’ha registrat cap brot massiu arran d’un acte faller, la qual cosa evidencia que el col·lectiu respecta les mesures sanitàries per a evitar la transmissió del virus. 

També et pot interessar

stats