Les reproduccions dels Premis Goya adornen València amb motiu de la gala de dissabte 12 de febrer

Realitzades per l’artista faller Sergio Carrero es repartiran per diversos barris del Cap i Casal 

Les dotze grans reproduccions dels Premis Goya comencen a ocupar la ciutat de València / À Punt NTC

Al taller de l’artista faller Sergio Carrero treballen a destall des que va començar l'any per a tindre a punt i a temps les reproduccions de la estatueta dels premis Goya que engalanaran València amb motiu de la celebració de la 36a edició d’entrega dels màxims guardons del cinema espanyol, que tindrà lloc el proper 12 de febrer. 

Aquestes dotze figures de resina, polièster i ferro fan cadascuna uns 2 per 1,30 metres i són totes còpies idèntiques. Per això, destaca Carrero en declaracions a À Punt NTC, “no són ninots de falla”, i han suposat un repte per a tot el seu equip durant l’últim mes. 

Aquest divendres, la primera tanda de peces clonades ja estava a punt i a primer hora del matí eixien del taller per a lluir en diverses places arreu de la ciutat. L'última es col·locarà en la catifa roja del Palau de les Arts —seu de la cerimònia— l’11 de febrer, el dia abans. 

La iniciativa ha agradat molt al veïnat dels barris on han sigut traslladades perquè, tal com afirma el president de l’Associació de Veïns del Barri de la Creu Coberta, Rodolfo Izquierdo, “ja és hora que es recorden dels barris, que sempre va tot al centre de la ciutat”. Una opinió compartida pel veí de Paterna Alejandro Gauitier, que celebra que la iniciativa “dona visibilitat als barris de València". 

Aquestes peces que de ben segur seran objecte de photocall es quedaran en escena fins al 21 de febrer. Després, una viatjarà a Madrid, a la seu de l'acadèmia i una altra es conservarà a la Ciutat Fallera, però per a les dotze restants no hi ha un futur clar. 

També et pot interessar

stats