Representants del govern valencià, català i balear commemoren el centenari de Joan Fuster

Els consellers de Cultura de les tres comunitats s'han citat aquest dissabte a Sueca en un acte en honor a l'escriptor i intel·lectual valencià

L'Espai Joan Fuster de Sueca ha acollit la reunió dels consellers de cultura aquest dissabte
L'Espai Joan Fuster de Sueca ha acollit la reunió dels consellers de cultura aquest dissabte / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de juny 2022 - 10:15 Actualitzat: 04 de juny 2022 - 14:39

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, juntament amb la consellera del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, i el conseller de Cultura del govern de les Illes Balears, Miquel Company, han assistit aquest dissabte a Sueca (Ribera Baixa) a un acte commemoratiu en honor al seu veí més cèlebre, Joan Fuster.

Tamarit ha agraït l'assistència d'institucions i entitats a aquest acte conjunt, ja que la celebració de l'Any Joan Fuster "no és només de les institucions autonòmiques en cadascun dels seus territoris, sinó de tota la xarxa investigadora, cultural i social" que s'ha sumat a difondre i donar a conéixer l'obra "d'un dels nostres pensadors i intel·lectuals més rellevants".

La consellera de Cultura ha assenyalat que un dels aspectes que més interessa explorar a la Generalitat "és la influència del pensament europeu en Fuster" i, al mateix temps, volen aprofitar per a donar a conéixer la seua obra en l'àmbit internacional.

Natàlia Garriga, per la seua part, ha recordat que "és tan important tot el que ens singularitza des de cada territori, com tot el que ens uneix i ens fa créixer com a comunitat cultural i lingüística", i ha destacat que aquest acte "representa l'inici d'una etapa de col·laboració cultural estreta entre territoris".

El conseller balear, Miquel Company ha subratllat "la importància de fer aquest acte de manera conjunta entre els tres governs", ha situat Fuster com "un dels grans intel·lectuals europeus del segle XX" i ha ressaltat "el gran abast temàtic de la seua obra".

La trobada, que s'ha celebrat a l'Espai Joan Fuster, ha comptat amb una tertúlia conduïda per la periodista d'À Punt Mèdia Adelaida Ferre, amb el comissari adjunt de l'Any Joan Fuster a la Comunitat Valenciana, Voro Ortells; la comissària de les Illes Balears, Fina Salord, i el comissari de les activitats de l'Any Joan Fuster a Catalunya, Enric Sòria. La cantant Sandra Monfort ha amenitzat el matí amb la seua música.

El Consell ha designat aquest 2022 com l'Any Fuster, en commemoració del centenari de l'escriptor i intel·lectual nascut a Sueca el 23 de novembre del 1922. Per aquesta raó, durant tot l'any s'han preparat activitats i iniciatives per tal de reconéixer i difondre la seua figura amb exposicions, conferències, taules redones, marxandatge o representacions teatrals.

Exemples d'aquesta programació és la I Jornada Ensenyar Fuster, que acull aquest dissabte el Centre del Carme Cultura Contemporània de València, dirigida al professorat valencià per a ajudar-los a portar la figura del suecà a les aules, o Joan fuster a escena, què representarà el Taller Municipal de Teatre de Sueca del 9 al 12 de juny.

També et pot interessar

stats