L'AVL impulsa una jornada de formació per a docents sobre la figura de Joan Fuster

L’Acadèmia vol que els centres educatius facen de Fuster un “referent ineludible” per als més joves

Joan Fuster va ser un dels grans intel·lectuals valencians del segle XX
Joan Fuster va ser un dels grans intel·lectuals valencians del segle XX / À Punt NTC

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) celebrarà, els pròxims dies 3 i 4 de juny, les I jornades Ensenyar Fuster. Es tracta d’una trobada de formació per al professorat d'ESO i batxillerat interessat a conéixer la figura de l'escriptor valencià. La trobada ha sigut organitzada per la Comissió Joan Fuster, escriptor de l'any.

Entre els objectius, que s'inclouen dins de les activitats programades per l'AVL per a celebrar el centenari de l'assagista de Sueca, destaquen "proporcionar al professorat de propostes i eines didàctiques al voltant de l'obra de Fuster en batxillerat; treballar la diversitat de tipologies textuals de la seua obra i la seua aplicació didàctica a l'aula atenent el nivell educatiu".

Igualment, es pretén mostrar diferents recursos per a treballar Fuster a l'aula, des de l'aforisme com a tuit fins a la ironia dels seus assajos; explotar totes les opcions didàctiques en l'ESO i batxillerat; repensar Fuster per a explicar-lo de nou; conéixer i acostar l’Espai Fuster com a centre de referència en la difusió i divulgació de l'obra de l'escriptor de Sueca, i difondre des de nous llenguatges audiovisuals la vida, l'obra i el perfil del Fuster més internacional".

En les jornades participaran els docents Enric Iborra, Salvador Vendrell, Àlan Greus, Josep-Lluís Ribes, Margarida Castellano, Anna Gascón, Maite Monar, Mireia Ferrando, Alicia Mafé, Emili Chaqués, Joaquim Montañés i Josep Antoni Fluixà.

"Tractarem de fer que l'ensenyament de l'obra i de la figura de Fuster a l'escola faça d'ell, com a clàssic que mai acaba de dir tot el que ha de dir, un referent ineludible per als nostres joves, una presència pròxima, un nom que s'inscriga dins de les vivències en aquests anys decisius en la seua formació com a adults compromesos amb les noves realitats de les primeres dècades del segle XXI", assenyala l’acadèmica Carme Manuel.

Les jornades se celebraran al Centre del Carme i hi ha prevista l'assistència d'unes seixanta persones, que ja han formalitzat la seua inscripció.

També et pot interessar

stats