L’Acadèmia Valenciana de la Llengua i À Punt impulsen projectes en comú

Es donarà cobertura a l’Any Fuster, amb la producció d’un documental sobre l’escriptor suecà, i participaran conjuntament en diversos projectes d’abast tecnològic, amb l'objectiu d'afavorir la difusió del valencià

Les dos parts obriran línies de col·laboració en formació de professionals dels mitjans de comunicació.
Les dues parts obriran línies de col·laboració en formació de professionals dels mitjans de comunicació / Departament de Comunicació
24 de febrer 2022 - 14:09

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua i À Punt han tingut una reunió de treball per a donar un impuls als projectes comuns. Per part de l’AVL han participat el president, Ramon Ferrer, l’acadèmica Rosa Agost i el cap de la Unitat de Recursos Lingüístics, Josep Lacreu. Per part d’À Punt la delegació ha estat formada per la presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Mar Iglesias; el director general, Alfred Costa; la cap de la Unitat d’Estil i Recursos Lingüístics, Maria Sanchis, i el cap de la Unitat de Projecció Social, Albert Vicent.

Les dues parts han abordat la cobertura de l’Any Fuster, amb la producció per part d’À Punt d’un documental sobre l’escriptor suecà, i participaran conjuntament en diversos projectes d’abast tecnològic, amb l'objectiu d'afavorir la difusió del valencià.

També s’han tractat els mecanismes per a traslladar amb agilitat als mitjans d’À Punt el treball d’assessorament i referència per part de les diferents seccions de l’AVL, sobretot en matèria de lexicografia i neologismes. Finalment, les dues parts obriran línies de col·laboració en formació de professionals dels mitjans de comunicació.

La visita també ha servit per a fer balanç del conveni que l’AVL i À Punt van signar el 2018 per a la promoció de la llengua i literatura valencianes, la millora de l’ús social del valencià i la celebració de l’Escriptor de l’Any. Un dels impulsors del Conveni, Ramon Ferrer, deixarà la presidència de l’AVL el mes de març, ja que es compleix el període màxim en què pot ocupar el càrrec. Continuarà vinculat a la institució com a acadèmic i, a més, presideix la Comissió Any Fuster.

També et pot interessar

stats