Les relíquies de sant Francesc de Borja tornen a Gandia i València

Serà la segona vegada en els últims 450 anys que les restes del sant tornen al territori que el va veure nàixer. L’última vegada que les relíquies van vindre va ser el 1973

Vista aèria del cor de la ciutat de Gandia, que tornarà a rebre les restes del sant que va nàixer a la ciutat
Vista aèria del cor de la ciutat de Gandia, que tornarà a rebre les restes del sant que va nàixer a la ciutat / À Punt NTC

Les relíquies de sant Francesc de Borja tornaran a visitar Gandia, la seua ciutat natal, i València entre setembre i novembre d'enguany. Serà una estada temporal, però històrica, donat que les restes mortals del sant valencià que va marcar la història de Gandia només han visitat l’arxidiòcesi de València una vegada en els últims 450 anys. Des que el 1973 les van traslladar, també temporalment, fins al barri de Russafa de València i a Gandia, les relíquies del sant han estat fora del territori valencià.

Les restes eixiran des de la parròquia que porta el seu nom a Madrid. En la mateixa arca d’argent en què es conserven, les relíquies arribaran a València el 5 de setembre i uns dies després, el dia 20, es portaran fins a la Col·legiata de Gandia, segons ha anunciat l'arquebisbat. En aquestes dates, els fidels de València podran venerar les restes mortals del sant patró de la capital de la Safor.

La del pròxim setembre serà la segona vegada que les restes de sant Francesc de Borja visiten l'arxidiòcesi de València en 450 anys, com apunten des de l’arquebisbat. Aquesta institució recorda que el 31 de març del 1973, les restes del sant van arribar a la parròquia del barri de Russafa de València, mentre que el 7 d'abril del mateix any, les van portar fins a la plaça El·líptica de Gandia.

També et pot interessar

stats