La Raíz: “Volem disfrutar el concert al 100% com a amics, com a banda i amb el públic”

El grup no descarta algun tema nou, però només farà un concert i després tornarà als seus projectes personals

La Raíz durant el seu concert de comiat a València el 2018 / À Punt NTC

Després d'una setmana d'especulacions, La Raíz ha materialitzat ja com tornarà als escenaris. Serà un únic concert, el 22 de novembre al Wizink Center de Madrid. Un secret que fa mesos que guarden i per al qual es prepararan a consciència, segons han confessat dos dels seus cantants, José López i Pablo Sánchez, a À Punt Notícies.

Sis anys després del seu comiat, La Raíz vol reviure escenes com les del seu últim concert a la Marina de València, però aquesta vegada al Wikinz Center on també va triomfar un altre grup valencià, Zoo, però on ells mai arribaren a tocar durant els seus anys de glòria. 

Des que van fer públic el seu retorn la setmana passada, les xarxes han viscut set dies d'incertesa i, des de Gandia, Pablo i Josep han confessat a À Punt que ja fa deu mesos que contenen una notícia, que com sol passar, isqué al voltant d'una taula. 

Durant un dinar de retrobament decidiren que volien “descarregar el cor” i disfrutar d'un concert sense la pressió d’una càrrega professional posterior, explica Josep. Perquè l'anterior etapa comportà un creixement vertiginós de fama i estrés d'igual manera, indica Pablo, ja que havien de compondre música per a onze instruments diferents i per a una audiència que cada vegada era més gran. I això “suposava una angoixa”, afirma el cantant, mentre que el retrobament “no té res a veure amb això”. Aquesta vegada només pensen a “disfrutar-ho al 100% com a amics i com a banda, i amb el públic”. “Fer-nos un regal, bàsicament”, assegura Josep.

En aquests sis anys, d'aquesta arrel han nascut altres arbres: nous projectes musicals i personals —Nativa, Valira i Ciudad Jara— i set fills. Ara, tenen al davant nou mesos de “preparació conscienciosa” perquè, com diu Pablo, l’últim concert va ser “apoteòsic” i volen tornar a l’altura a què deixaren el grup. “Creiem que serà l’hòstia”, assegura. 

I serà només una cita. Potser ens oferiran alguna cançó nova. Però fins allí. “No ens implicarem de nou en el creixement i el desenvolupament del projecte”, confirma Pablo, ja que després han de tornar als seus respectius projectes personals. 

També et pot interessar

stats