Aquests són els grups valencians que posaran música els primers mesos del 2024

El Diluvi, Xavi Sarrià, Ciudad Jara, Pau Alabajos, La Maria, Miquel Gil o Sandra Monfort actuaran en sales públiques valencianes durant el primer terç de l'any

Pablo Sánchez (Ciudad Jara), Flora Sempere (El Diluvi) i Sandra Monfort.
Pablo Sánchez (Ciudad Jara), Flora Sempere (El Diluvi) i Sandra Monfort / À Punt NTC

L'agenda cultural valenciana pren forma durant els primers dies de l'any. A la programació dels auditoris i palaus públics valencians figuren noms tan coneguts com Miquel Gil, El Diluvi, Pau Alabajos o Sandra Monfort. Aquests grups actuaran a les sales públiques valencianes durant els primers tres mesos del 2024.

Ciudad Jara

Pablo Sánchez, antic líder de La Raíz, interpretarà els temes del seu segon treball discogràfic, La Velada del Lobo, a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló el 13 de gener. 

La Maria

La cantautora Maria Bertomeu, més coneguda com La Maria, aterra el 20 de gener al Teatre Arniches d'Alacant amb l'àlbum de debut, L'Assumpció. La cantautora ha viscut un 2023 ple d'èxits, ha arrasat en els XVIII Premis Ovidi i ha protagonitzat una gira de més de trenta concerts.

Santero y Los Muchachos

El grup de València actuarà el 27 de gener al Palau de les Arts. El 2022 va publicar Royal Cantina i fa uns mesos ha llençat Dragón. El grup de rock també visitarà Alacant, concretament, la sala Stereo, el 26 de gener.

Noelia Llorens, 'Titana'

La cantant i intèrpret de Godella (Horta Nord) actuarà al Palau de les Arts el 2 de febrer. Ha col·laborat amb Pep Gimeno, Botifarra, amb qui va interpretar "Ja ve l’Aire". En el disc Titana combina temes del folklore valencià que l’han acompanyat des de l’inici de la carrera i altres que ha compost. 

Marala

El grup de veus femenines continua el viatge que van iniciar amb Jota de morir, el segon àlbum, en el qual barregen innovació sonora i tradició mediterrània. Actuaran el 3 de febrer a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. 

Àlex Blat

L’exvocalista de Tardor presenta el primer treball en solitari al Palau de les Arts. Serà el 3 de febrer. Recentment, ha col·laborat amb el líder de Gener, Carles Chiner, per a traure "La cúmbia frugal", un tema festiu que promet continuar sonant aquest 2024. 

Elies Monxolí

El cantant de Paiporta (Horta Sud) presentarà Jardí de meravelles a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Monxolí ha publicat el nou treball, un conte musical en forma de disc i de llibre il·lustrat per Abel Dávila Sabina. Actuarà el 4 de febrer. 

Sandra Monfort

La cantant de Pedreguer (Marina Alta) tancarà el cicle "Les Arts és Músiques Valencianes" del Palau de les Arts el 10 de febrer. El 2023 fou l’any de La Mona, un disc que barreja tradició i avantguarda.

Xavi Sarrià

El Teatre Arniches d'Alacant també acull la presentació de l'últim disc del mític cantant valencià Xavi Sarrià el pròxim 17 de febrer, un recull d’èxits amb el que demostra un estat de forma excepcional. És un dels últims concerts que farà el 2024 abans de la retirada temporal dels escenaris.

Screaming Pillows

El grup juvenil actuarà el 23 de febrer a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Els huit joves van sorgir de l’escola Sedajazz de Sedaví (Horta Sud), bressol de desenes de músics de jazz valencians.  

Miquel Gil

El cantant de Catarroja (Horta Sud) presenta el nou disc, Viatger, al Teatre Principal de València. Comptarà amb la col·laboració de La Maria, Pep Gimeno, Botifarra, Noèlia Llorens, Titana, Vicent Torrent o Borja Penalba. L’actuació serà el 9 de març. 

Pau Alabajos

El cantant de Torrent (Horta Sud) presenta Arbres de pols, una obra que barreja música i teatre. S’inspira en un text homònim del Llibre de meravelles de Vicent Andrés Estellés. La direcció escènica recaurà en Gabi Ochoa. L’espectacle tindrà lloc al Teatre Principal de València el 10 de març. 

El Diluvi

El grup d’Alcoi s’acomiada del públic el 22 de març al Teatre Principal de València. Serà un dels últims directes de la banda abans que facen una parada indefinida a l'activitat musical. 

Ramonets i Julio Bustamante & Lavanda

Els valencians uneixen forces per a recaptar fons per a la investigació mèdica dedicada a la fibrodisplàsia ossificant progressiva, una malaltia rara que afecta aproximadament una persona entre dos milions. El concert serà el 24 de març al Teatre Principal de València. 

També et pot interessar

stats