Queda deserta la subhasta a Madrid de dos quadres de Sorolla que tenien un preu d'eixida de 900.000 euros

La parella d’olis estan inspirats en els jardins de Los Reales Alcázares de Sevilla

Els quadres estan inspirats en els jardins dels Alcázares de Sevilla
Els quadres estan inspirats en els jardins dels Alcázares de Sevilla / À Punt NTC

Joaquim Sorolla és l'artista espanyol que més triomfa entre els col·leccionistes de tot el món, però posseir una obra del pintor valencià no està a l'abast de totes les butxaques. Aquest dimecres, la subhasta a Madrid dels dos quadres de l'artista ha quedat deserta. El preu d’eixida era de 900.000 euros per a una parella d’olis inspirats en els jardins de Los Reales Alcázares de Sevilla, però cap persona s’ha mostrat interessada en adquirir-los. 

El portaveu de la casa de subhastes Ansorena, Javier López Serrano, assegurava als micròfons d’À Punt que esperaven que els llenços canviaren de mans, i fins i tot estaven pendents de si superava el milió d’euros. En concret, aquesta vesprada se subhastava una parella d'olis pintats el 1910: El pati de les danses i Pujada al jardí alt, en una època en la qual Sorolla arriba a la maduresa artística, amb pinzellades ràpides i molt expressives. No ha sigut així, finalment.

Els quadres es van convertir en joia de col·leccionista. El 1911, un magnat del tabac els va adquirir en una exposició a Chicago. Als anys 70 va passar a mans de l'industrial i filantrop Paul Getty. I el 1989 van tornar a Espanya, de nou a una col·lecció privada, que prefereix mantindre l'anonimat. De fet, aquesta parella de teles era el lot més valuós de la casa de subhastes Ansorena del mes d'octubre.

Però en la subhasta celebrada hui sí que s’ha licitat un quadre del pintor valencià més internacional. L’obra Mar blau, amb un preu d’eixida de 12.000 euros, s’ha venut finalment per 30.000 euros. 

També et pot interessar

stats