A subhasta dos quadres de Sorolla amb un preu d’eixida de 900.000 euros

La parella d’olis estan inspirats en els jardins de Los Reales Alcázares de Sevilla

Els quadres estan inspirats en els jardins de Los Reales Alcázares de Sevilla / À Punt NTC

Aquest dimecres ixen a subhasta dos quadres de Sorolla, un fet del tot insòlit. Serà a Madrid, però es podrà licitar en línia i per telèfon. El preu d’eixida serà de 900.000 euros per a una parella d’olis inspirats en els jardins de Los Reales Alcázares de Sevilla. “Normalment, sempre intentem que tinguen un poc de recorregut i puga pujar el preu. Després en subhasta no sabem què pot passar, i això és el més interessant. En aquest cas, veurem si se supera el milió d’euros o es manté el preu d’eixida”, assegura Javier López Serrano, portaveu de subhastes Ansorena. 

Es tracta d'una parella d'olis pintats el 1910: El pati de les danses i Pujada al jardí alt, en una època en la qual Sorolla arriba a la seua maduresa artística, amb pinzellades ràpides i molt expressives. “Sorolla té una sèrie important de jardins perquè els pintava per a evadir-se dels encàrrecs oficials, com podien ser els retrats”, afegeix López Serrano. 

Prompte els quadres es van convertir en joia de col·leccionista. El 1911, un magnat del tabac els va adquirir en una exposició a Chicago. Als anys 70 va passar a mans de l'industrial i filantrop Paul Getty. I el 1989 van tornar a Espanya, de nou a una col·lecció privada, que prefereix mantindre l'anonimat.

Aquesta parella de teles s'ha convertit en el lot més valuós de la casa de subhastes Ansorena del mes d'octubre. I tot apunta que canviarà de mans.

També et pot interessar

stats