Puig confirma que hi haurà Benidorm Fest 2024

Aquest dilluns el programa Zoom analitzarà els secrets del festival

Blanca Paloma i el seu equip durant la gala final del Benidorm Fest 2023
Blanca Paloma i el seu equip durant la gala final del Benidorm Fest 2023 / Europa Press

Poques hores després de posar punt final al Benidorm Fest 2023, Ximo Puig ha manifestat que hi haurà tercera edició del festival. Ho ha confirmat durant la roda de premsa al Mirador del Castell de Benidorm (Marina Baixa) per a entrevistar la guanyadora d’enguany, Blanca Paloma.

Puig ha insistit que aquesta edició ha complit unes expectatives "molt més grans de les previstes", ha celebrat l'ocupació turística i la repercussió internacional de l'esdeveniment, i ha incidit en la persistència del treball de Blanca Paloma, tot i la seua joventut.

El president de la Generalitat ha assegurat que durant la nit de la gala va parlar amb la presidenta d'RTVE, Elena Sánchez, per a celebrar la "sensació d'èxit extraordinària" que ha suposat el Benidorm Fest, coronat per la victòria de Blanca Paloma, una cantant que s'ha fet "a ella mateixa".

"Esperem que a Liverpool hi haja el mateix èxit", ha afirmat Puig, que ha agraït el treball d'RTVE i la seua "sincronització", a més de concloure que el Benidorm Fest s'ha convertit en un cant d'alegria, de convivència i de germanor europea.

Ja la nit de dissabte, moments després d’acabar la gala, el president de la Generalitat publicava un tuit en què donava l’enhorabona a la cantant il·licitana i deixava caure la preparació del següent Benidorm Fest.

El Benidorm Fest es va celebrar per primera vegada l'any 2022, prenent el testimoni del desaparegut Festival de Benidorm, que no tenia lloc des de feia quinze anys. En aquesta primera edició, que també tenia entre els participants Blanca Paloma, la guanyadora va ser Chanel, que posteriorment va quedar en tercera posició representant a Espanya en el festival d'Eurovisió.

El Benidorm Fest, més enllà de la música

Aquest dilluns el programa de reportatges d'investigació Zoom desvelarà els secrets d'un festival en què la Generalitat ha invertit enguany 1,5 milions d'euros i que l'any passat, segons el govern valencià, va oferir un retorn econòmic de 13 milions. El presentador Bérnar Giménez explicarà com va sorgir la idea de transformar aquesta ciutat de la Marina Baixa en una destinació musical i quines són les possibilitats de representar Espanya de les candidatures en llengües oficials que no siguen el castellà.

També et pot interessar

stats