De Puerto Rico fins a Austràlia: 45 cuiners de 16 països competiran a Sueca per la millor paella del món

Entre els participants del concurs internacional, que se celebrarà al setembre, hi ha catorze xefs valencians

Sueca ha presentat el 62é Concurs Internacional de Paella Valenciana
Presentació de la 62a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca / À Punt NTC

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca (Ribera Baixa) comptarà el pròxim 10 de setembre amb 45 participants —cinc més que en les últimes edicions— de setze nacionalitats diferents. Tots ells competiran per a alçar-se amb el màxim guardó de la 62a edició del certamen degà d'aquest plat universal, el que testimonia que han guisat la paella més saborosa del món.

Els cuiners participants viatjaran a Sueca procedents de tot el món: Puerto Rico, el Perú, l'Equador, l'Argentina, Mèxic, la República Txeca, Costa Rica, Austràlia, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Andorra, Corea del Sud, el Japó i el Canadà són els països dels participants, als quals se sumaran tretze restaurants nacionals.

Es tracta d'establiments que hi arribaran des de Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Madrid, Múrcia, Ciudad Real, Segòvia, Màlaga, Formentera, Terol i Granada, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Al seu torn, seran catorze els participants de la Comunitat Valenciana, amb cuiners d'establiments pertanyents als municipis de Santa Pola (Baix Vinalopó), Altea i Relleu (tots dos a la Marina Baixa); Vila-real (Plana Baixa), el Palmar, Godella i Alfafar (l’Horta Sud) i Algemesí (Ribera Alta); a més dels restaurants Sequial 20, Nou Rodasoques i el Bar Galiana, de la localitat amfitriona.

També et pot interessar

stats