Ximo Bayo crea un nou himne a la paella a ritme de tecno

El DJ de la Ruta del Bakalao compon una cançó, com a part de la campanya promocional d’una firma d’arròs, en què lloa el plat valencià per excel·lència

Una de les escenes del videoclip on apareix el mateix Ximo Bayo fent paelles amb una postura pròpia dels DJ / À Punt NTC

“Nano, trae la leña que empezamos la paella”, amb aquesta arenga comença, a ritme de música tecno, l’himne al plat valencià més universal. El compositor d'aquest tema és un altre valencià icònic: Ximo Bayo. El DJ, que es va popularitzar amb la Ruta del Bakalao, ha presentat aquest dimarts el tema amb què pretén retre homenatge a la paella i coronar a aquest plat com a referència gastronòmica.

Després d’un repàs pels ingredients ―paella, foc, arròs i aigua― el músic convida la gent a unir-se a la festa fent una paella. La proposta, que és part de la campanya promocional d’una marca d’arròs valenciana, ha motivat tants somriures com gestos de sorpresa entre els valencians que ja han pogut sentir-la.

“Innovador, però amb l’estil de Ximo Bayo”, afirmava Germán Ahuir, un veí de València que creu que el tema es queda curt quant al vessant tradicional que té aquest plat valencià. En canvi, per a Maria Giménez, una altra veïna de València, aquest himne que acaba de nàixer és “molt alegre i s'enganxa” prou, fins i tot veu que pot convertir-se en la cançó d’aquest estiu.

Amb estrofes com “Comienza el ritual, arroz en paella, sabor sin igual, el fuego se enciende, comienza el festival” o referències com "açò ho pague jo", la cançó no acaba de convéncer a tot el món. Un d’ells era Sergio Alabadí, de Godella: “S’ha passat de grans d’arròs, Ximo Bayo ja ha de retirar-se”, apuntava en sentir un fragment de la cançó.

Uns altres, en canvi, no mostraven el mínim interés a conéixer els detalls d’aquesta nova oda musical a la paella. “A mi no em preocupa que la paella tinga un himne, jo el que vull és que estiga bona”, afirmava Rosana Arqués, una veïna d’Alacant mentre visitava el centre de València.

Opinions al marge, no hi ha dubte que l’emblemàtic DJ valencià no deixarà indiferent a aquells que escolten aquest tema que té en l’arròs, la llenya i les reunions d’amics la seua essència. 

També et pot interessar

stats