Sueca atorga al restaurant El Madrileño de Guadarrama el premi a la millor paella del món

Quaranta xefs, deu d’ells internacionals, han participat en la 60 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Sueca atorga al restaurant El Madrileño de Guadarrama el premi a la millor paella del món / À Punt NTC

El restaurant El Madrileño de Guadarrama ha sigut el guanyador del premi a millor paella del món en la 60 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, un certamen que no es celebrava des de l’any 2019 a causa de la pandèmia. Per aquest motiu, aquest setembre s'ha rebatejat com a "60+1". Així, Sueca s'ha tornat a posicionar com a bressol del plat valencià més universal.

A més s'ha lliurat un segon premi, dotat amb 1.500 euros i pergamí, a Arrossos per Emportar Pepi, d'Alcàsser. El tercer premi, dotat amb 1.000 euros i pergamí, l’ha recollit el restaurant Tabick Lounge-Arrossos i Brases, de Llombai.

L'Ajuntament ha guardonat, a més, el restaurant El Trato Gastrobar, de Madrid, amb el premi a la millor paella cuinada per un restaurant de l'Estat. El premi a la millor paella cuinada per un restaurant de la Comunitat Valenciana ha sigut per al restaurant La Arrocería de la Mejillonera, de Benidorm. Pel que fa a la millor paella cuinada per un restaurant de Sueca, el guanyador ha sigut el restaurant Fernandet. Finalment, la millor paella cuinada per un restaurant de fora d'Espanya ha sigut per a El Coraloense Restaurant, de Bell Gardens, dels EUA.

També s'han atorgat els reconeixements de paellers d'honor, a títol pòstum, tres persones amb una relació especial amb el certamen: Francisco Segarra, alcalde de Sueca el 1961 i promotor del concurs; Jacinto Perea, cap de cuina de l'Hotel Astoria de València i primer guanyador del certamen l'any 1961; i la primera dona guanyadora, Josefa Clar Beltrán. En els tres casos, han pujat a rebre el reconeixement els seus fills.

En aquesta convocatòria han participat 40 xefs, tres d'ells de restaurants del municipi: Cuina de Mare, Fernandet i La Granja. A més, s'han presentat cuiners provinents de negocis d’hostaleria d’Alginet, València, Alboraia, Benidorm, Serra, Llombai, Gandia, l’Ènova, Alzira, el Villar, Alcàsser i Benifaió. També han assistit professionals d’establiments d’Andalusia, Cantàbria, Castella-la Manxa, les Canàries, el País Basc i Madrid. Quant als estrangers, Sueca ha tingut cuiners de Mèxic, Itàlia, el Perú, l'Uruguai, Puerto Rico i els Estats Units. 

En aquesta edició, l'Ajuntament ha col·laborat amb el Gremi d’Hostalers de Sueca i Platges per crear la iniciativa “PaellArròs”, que consisteix a crear un itinerari de restaurants del municipi que ofereixen durant tot l’any, dins de la seua carta, la paella valenciana elaborada amb la recepta original del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

Una altra de les novetats d’enguany és l’exposició de documents i fotografies que fan un recorregut pels 60 anys de vida de la Festa de l'Arròs de Sueca, amb gran protagonisme del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. La mostra estarà disponible tota la setmana a la sala Els Porxets. 

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha mostrat satisfacció per poder tornar a celebrar el certamen i ha presentat un llibre commemoratiu per l'efemèride en el qual tindran cabuda totes les edicions.

També et pot interessar

stats