Propostes per a celebrar la vespra del Nou d'Octubre arreu del territori

Visites a la Reial Senyera, concerts, muixerangues i focs artificials formen part de l’aperitiu del dia gran de la Comunitat Valenciana

Reial Senyera a la vitrina del Saló de Cristal, Ajuntament de València
Reial Senyera a la vitrina del Saló de Cristall, Ajuntament de València / Ajuntament de València

La Comunitat Valenciana es prepara per a un cap de setmana carregat d'actes festius i culturals per tot el territori, unes activitats que en molts casos van començar el cap de setmana passat i que culminaran el dia gran, diumenge 9 d'octubre.

Entre els esdeveniments trobem de tot: visitar la Reial Senyera a l'Ajuntament de València, viure en directe una representació de les ambaixades de Moros i Cristians, també a València, o assistir a un espectacle de muixeranga a Elx.

Visites a la Reial Senyera i Moros i Cristians a València

La possibilitat de veure de prop la Reial Senyera, abans de la Processó Cívica del Nou d'Octubre, és una de les propostes destacades de la jornada. Qui vulga visitar l'estendard podrà veure'l al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València, des de les 10 hores del matí fins a les 20:30 hores de la vesprada.

Abans, el cor Lex et Gaudium del Col·legi d’Advocats de València interpretarà el Cant a la Senyera, una composició d’Agustí Alaman al mateix Saló de Cristall, a les 19:00, les 19:30 i les 20:00 de la vesprada.

La plaça de l'Ajuntament serà, a partir de les 19:00 hores també, escenari per a una mostra típica de balls, música i cançons valencianes.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana posarà la nota musical a la plaça de la Mare de Déu, oferint un concert commemoratiu de bandes, al mateix temps que s’organitzen jocs tradicionals al carrer de Cavallers. 

L'oferta d'actes inclou també espectacles de Moros i Cristians. Representants de les festes grans d’Alcoi prendran els carrers de València amb un recorregut que els portarà, des de les 18:00 hores des dels jardins del Parterre (plaça d’Alfons el Magnànim) fins al Palau de la Generalitat. I altres Moros i Cristians, però de València, conquistaran, amb una ambaixada, la plaça dels Furs, a prop de les Torres de Serrans, a les 20:00 hores.

El colofó el posarà a les 23:00 hores un castell de focs artificials de la pirotècnia Mediterrani al campus universitari de Tarongers. 

Música a Alacant i Muixeranga a Elx

A la ciutat d'Alacant, la programació d'aquest dissabte inclou també jocs, música i pólvora. Els jocs tradicionals comencen a les 10 hores al port de la ciutat, on dues hores més tard s’oferirà el concert de bandes de la citada Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. La mitjanit marcarà l'inici del Nou d’Octubre amb el llançament de focs artificials al port de la ciutat.

Per la seua part, Elx se suma a les celebracions amb una muixeranga i música de dolçaina que albergarà la plaça de Baix des de migdia. 

Dansa a Castelló de la Plana

La capital de la Plana Alta inicia els festejos també amb jocs tradicionals des de les 10 hores a la plaça de les Aules per a donar pas vora les 12:00 h al concert a càrrec de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat a la plaça Major. 

La Moma de Xàtiva i els Tornejants d’Algemesí marcaran els passos de la vesprada amb els seus balls abans de posar punt final a la vespra del 9 d’octubre amb un espectacle pirotècnic al carrer Carmen Noguera.

També et pot interessar

stats