Palaus oberts, espectacles i focs artificials: comencen les celebracions del Nou d’Octubre

El programa cultural i festiu coincideix enguany amb el 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia

La Casa dels Caragols, seu de la Presidència de la Generalitat a Castelló de la Plana
La Casa dels Caragols, seu de la Presidència de la Generalitat a Castelló de la Plana / GVA

La Generalitat celebra, a partir d’aquest dissabte, el Nou d’Octubre amb jornades de portes obertes en diversos palaus emblemàtics, espectacles i focs artificials en diferents punts del territori. Enguany les celebracions coincideixen amb el 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia.

Des d'aquest 1 d'octubre, es podrà visitar el Palau de la Generalitat, el palau de Castellfort, el palau de les Comunicacions, el palau de Forcalló i el palau dels Boïl d’Arenós, a València. A més, obriran les portes al públic el monestir de Sant Miquel dels Reis i el convent de Sant Doménec.

A Castelló de la Plana es podrà visitar, així mateix, la Casa dels Caragols i, a Alacant, la Casa de les Bruixes.

La programació d’actes culturals i festius es completa, amb el ritual del pa beneït de la Torre de les Maçanes i la Tamborada de l’Alcora, a la plaça de la Reina a partir de les 18:00 d’aquest dissabte. Diumenge serà el torn de la companyia Horta Teatre que oferirà dues representacions de l'espectacle Horta al Palau de la Generalitat.

D'altra banda, en els voltants del Palau, s'instal·larà una furgoteca amb degustació d'orxata i productes propis de la mocadorà i se celebraran jocs tradicionals. 

Actes culturals i festius per a celebrar el Nou d'Octubre a la Comunitat Valenciana
Actes culturals i festius per a celebrar el Nou d'Octubre a la Comunitat Valenciana / Generalitat
Actes culturals i festius per a celebrar el 9 d'Octubre a la Comunitat Valenciana
Actes culturals i festius per a celebrar el 9 d'Octubre a la Comunitat Valenciana / Generalitat

Reviure Renau

La imatge institucional per a la celebració del Nou d'Octubre rememora, a través del cas i la figura del drac, la modernitat valenciana del segle XX que va representar l’obra del cartellista Josep Renau.

El dissenyador Ibán Ramón ha sigut l’encarregat de fer una proposta que evoca l'entrada de Jaume I a València el 9 d'octubre de 1238 i que remet a l’estil únic de Renau.

També et pot interessar

stats