'Picades contra el vidre', el llargmetratge sobre la transformació a les escoles
És obra de la productora valenciana SUICAfilms en coproducció amb À Punt Mèdia.
Picades contra el vidre és el títol del documental que segueix i mostra durant tot un any l'experiència amb lalumnat de 1r d'ESO a l'institut Cotes Baixes d'Alcoi. Una revolució gairebé a cegues amb l'objectiu, sempre desitjat, però menys vegades posat en pràctica, de millorar la societat des de la base. Professors que s'oposen radicalment, dubtes entre aquells que sí que volen canviar, escepticisme per part de molts pares i mares, i la descoberta íntima d'alguns dels alumnes ixen a la llum en aquest nou treball dels directors Pepe Andreu i Rafa Molés. Andreu i Molés són els autors del documental Five days to dance (2014) que, des d'un projecte de dansa, proposava ja un canvi de perspectiva en l'educació.
En aquest nou llargmetratge participen veus tan destacades com les del mestre César Bona, primer espanyol nominat als popularment anomenats premis Nobel de l'Educació i, també, la del gran divulgador britànic Ken Robinson.
Picades contra el vidre mostra, a més, l'exemple d'altres tres centres escolars a Madrid, Catalunya i Galícia, on aquesta revolució transformadora de la societat fa anys que, silenciosament, ja està en marxa. L'objectiu és que l'escola servisca perquè les noves generacions transformen el món per a convertir-lo en un lloc millor. Però no en el futur sinó ja en el present, trencant els murs de les escoles i convertint l'alumnat en ciutadans actius i influents en el seu entorn.
El documental és obra de la productora valenciana SUICAfilms en coproducció amb À Punt Mèdia i rep el suport de l'Institut Valencià de Cultura.
Picades contra el vidre es va presentar dins el Festival Internacional de Cinema de Madrid i ara arriba a València. L’estrena serà hui divendres 8 de novembre a les 20:30 hores, als Cines Lys, i després de la projecció tindrà lloc un col·loqui amb els directors del film. La pel·lícula romandrà en els Lys de València cada dia fins al 14 de novembre.
El documental es podrà veure també, entre d’altres, en sales de cinema de Madrid, Barcelona o Elx durant els mesos de novembre i desembre.