Pérez-Reverte presenta a València 'El problema final', la seua última novel·la policíaca
L’autor ret homenatge als grans clàssics del gènere i a la figura de Sherlock Holmes
Arturo Pérez-Reverte ha visitat València aquest dimarts per a la promoció de la seua última novel·la, El problema final, un homenatge als grans clàssics del gènere policial i a la figura de Sherlock Holmes. Pérez-Reverte ha volgut retre homenatge a la novel·la que llegia de menut i recuperar la seua essència. “En un moment en què està de moda la novel·la negra, actual, amb assassins en sèrie, crims horribles… Sí que és possible rescatar para un lector d'ara les formes policials antigues, la novel·la reflexiva, que exigeix més cervell que músculs, més reflexió que acció”, ha reflexionat l’escriptor.
Per això el llibre recopila els ingredients d’una bona trama de misteri. Una illa, un assassinat en un hotel i uns clients sospitosos. “És una novel·la plena de trucs, d’enginy, de trampes en els quals el lector ingenu gaudeix llegint”, agrega.
A més, Pérez-Reverte ha assegurat que “hi ha personatges que traspassen el món de la literatura i passen a ser part de l'imaginari universal, encara que la gent no els haja llegit mai”, com ocorre amb Don Quixot, els tres mosqueters o Sherlock Holmes.
Com a narrador professional d’històries, el seu cap no deixa de crear. “Abans de deixar la literatura vull escriure un parell d'Alatristres més”, ha afirmat, en referència a una de les seues sagues més icòniques. Amb El problema final, l’acadèmic ja acumula trenta-tres novel·les a la seua bibliografia.
L'autor ens ha parlat també del conflicte del Pròxim Orient, territori on va treballar com a corresponsal de guerra. “És cert que Israel fa molt de temps que espenta els palestins a la desesperació, però també és cert que segrestar i matar dones, xiquets i ancians és una infàmia. I fer-ho en nom de Déu és més infàmia encara”, ha sentenciat.