Oriola celebra les tres processons ajornades per la pluja a plena llum del dia

La del trasllat del Sant Soterrament, la del Pare Jesús i la tradicional del Dimecres Sant han pres els carrers de la ciutat des de les nou del matí

Una de les mare de deus que ha eixit en processó aquest dijous, un dia després del que estava programada
Una de les marededeus que ha eixit en processó aquest dijous, un dia després del que estava programat / À Punt NTC

Ni l’horari era l’habitual, ni la claror tampoc, però les ganes d’eixir en processó eren tantes, que la pluja no ha aconseguit suspendre un any més les processons previstes per al Dimecres Sant a Oriola, que ahir dimecres s'hagueren de cancel·lar per la pluja. Així, tres processons han eixit aquest dijous pel carrer de la capital del Baix Segura.

La més matinera ha sigut la del trasllat del Sant Soterrament, seguida per la del Pare Jesús i, per últim, per la tradicional del Dimecres Sant.

El cel ennuvolat de primera hora ha donat pas a un sol radiant, per a l'alegria dels confrares que, després de dos anys, confiaven a reprendre amb normalitat les celebracions de Setmana Santa. Aquesta vesprada continuaran amb una altra de les processons més destacades, la del Silenci, que eixirà a les 11 de la nit.

Es tracta d’una de les processons més esperades a Oriola i a l'hora de les més característiques. “L'única llum que es veurà serà la dels fanals dels germans, perquè les del carrer estaran apagades, i l’únic so que se sentirà serà el del cant de la passió i, de tant en tant, el d’un timbal sord”, com explicava a À Punt Antonio Carlos Hernández, vicepresident de la Germandat del Silenci.

També et pot interessar

stats