Del nord al sud i de la costa a l'interior, Carnestoltes pren el carrer

La televisió d'À Punt emet aquest diumenge la Gran Gala de Reines i Reis del Carnaval de Vinaròs

Vinaròs és un dels llocs on més es viu el Carnestoltes / À Punt NTC

Mig País Valencià celebra aquest cap de setmana Carnestoltes, entre colors, disfresses i moltes ganes, especialment a llocs com Alacant, Pego (Marina Alta), Vinaròs (Baix Maestrat), Torrevella (Baix Segura) o el Villar (Serrans).

Vinaròs pot presumir de tindre un dels Carnestoltes més admirats i reconeguts, ja que està declarada festa d’interés turístic autonòmic. Dissabte la capital de Baix Maestrat celebra la Gran Gala de Reines i Reis del Carnaval, un espectacle visual amb vestits espectaculars i cridaners, on destaca la reina del Carnaval. L’acte es pot veure en diferit a través de la televisió d’À Punt el 19 de febrer.

També Pego és un dels municipis on més es viu la festa, que aquest dissabte celebra la desfilada, on s’espera que milers de persones òmpliguen el centre de la localitat i per al qual s’ha preparat un ample dispositiu de seguretat.

El Festival d’Arts Escèniques de Pego és un dels grans protagonistes de la nit, amb diversos escenaris musicals repartits pel poble i una gran actuació final de 200 artistes.

Torrevella, Requena, el Villar o Alacant també celebren aquest dissabte la nit gran de la festa amb més desfilades. En el cas de la capital alacantina, s’ha recuperat el Dissabte Rambler, on es preveu que unes 50.000 persones gaudisquen fins a les 4:00 de la matinada de l’escenari de DJ i de l’orquestra que amenitzarà aquest esdeveniment multitudinari.

Perquè totes aquestes festes de carnestoltes transcórreguen sense incidents, s'han muntat dispositius importants per a garantir la seguretat i previndre una resposta ràpida davant de qualsevol eventualitat. Només a les comarques del sud aquesta nit treballen 400 efectius, repartits pels municipis a què més gent acudirà aquest cap de setmana.

També et pot interessar

stats