Alacant reforça la seguretat durant el Carnestoltes amb 400 agents

Segons les previsions, al voltant de 50.000 persones participaran aquest dissabte en el Carnestoltes

Imatge d'arxiu del carnaval d'Alacant
Imatge d'arxiu del Carnestoltes d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

Alacant es prepara per a la celebració multitudinària del Carnestoltes aquest dissabte. Al voltant de 50.000 persones assistiran a la festa, segons les previsions, i per a vetlar per la seguretat es desplegarà un dispositiu amb vora de 400 agents de la Policia Nacional, la Local i l'Autonòmica.

Així ho ha detallat la subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, després d'haver mantingut una reunió de coordinació amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i altres cossos com la Policia Portuària, Protecció Civil o efectius d'emergències i sanitat.

En aquest dispositiu de seguretat, la Policia Nacional tindrà "un pes important" i disposarà de 150 a 170 efectius. Els agents tindran més presència a les zones més concorregudes de la ciutat, com són el port, la Rambla, el barri antic o el carrer de Castaños, entre altres.

Així mateix, ha apuntat que el dispositiu de seguretat serà "mòbil i basculant en funció dels escenaris, els espais i les hores". També ha detallat que han parat atenció als concerts, que es prolongaran fins a les 4:00 de la matinada, així com a les diferents desfilades, que també tindran vigilància policial.

Poblador ha defensat també com a objectiu la "tolerància zero amb l'alcohol". En aquesta línia, ha puntualitzat que faran "un treball previ amb controls d'alcoholèmia per als conductors a les entrades i eixides de la ciutat". També pretenen "llevar dels carrers els botellots" i posar fi a les celebracions amb begudes etíliques en platges i altres zones d'oci.

A més, ha destacat que la tasca dels cossos policials també és donar a conéixer els protocols que la Generalitat aplica per a evitar agressions sexuals i atendre les víctimes d'aquests delictes.

Més transports durant el Carnestoltes alacantí

A més, el Tram d'Alacant oferirà un servei especial nocturn, fins a aproximadament les tres de la matinada per a facilitar els desplaçaments massius que es preveuen per la ciutat. En concret, les línies de tramvia 2, 3 i 4 prolongaran el servei perquè totes aquelles persones que vulguen prescindir del cotxe ho puguen fer.

Per la seua banda, Renfe també ha programat una oferta especial, que inclourà set trens més que serviran per a reforçar els serveis de Rodalia en la línia C-1 Alacant-Elx, en tots dos sentits. En total, s'ampliaran fins a 9.200 les places oferides.  En total, hi haurà dotze trens circulant entre totes dues destinacions, amb el doble de places que en l'oferta habitual, segons ha anunciat la companyia ferroviària en un comunicat. 

En darrer lloc, la Regidoria de Transport de l'Ajuntament d'Alacant reforçarà les línies d'autobús nocturn i incrementarà el nombre de vehicles en servei. D'aquesta manera, hi haurà eixides del Mussol cada 30 minuts; les línies 3N i 13N passaran cada mitja hora entre les 23:30 i les 6:30 hores de dissabte al diumenge, així com la 22N, que passarà cada 25 minuts entre les 22:40 i les 6:30 hores.

També et pot interessar

stats