Nino Bravo i Sorolla, protagonistes en les Falles d’enguany

A la Ciutat de l'Artista Faller estan fent dos cadafals que retran homenatge al pintor i al cantant valencians

Un ninot de Nino Bravo / À Punt NTC

Enguany se celebra l’Any Sorolla pel centenari de la mort i l’Any Nino Bravo, pels cinquanta anys de la defunció. Aquestes commemoracions també han arribat a les falles. De fet, a la Ciutat de l'Artista Faller fan dos cadafals que retran homenatge al pintor i al cantant valencians.

Nino Bravo va nàixer a Aielo de Malferit, però va créixer a València, a la plaça on planta la comissió Sagunt - Sant Guillem. El dissenyador Javier Valiente, amb el taller de Manolo Martín, li han fet falla enguany i volen emocionar el veïnat. “Sembla que molta gent major del barri encara el recorda i estan molt il·lusionats”, assegura l’artista. Amb un gran cor i el fil conductor de les seues cançons, retran homenatge al cantant.

Quasi al taller veí, Latorre i Sanz i el dissenyador Escif tenen entre mans l’altre valencià que enguany està en boca de tots, un gran bust de Sorolla que plantaran a la nova plaça de la Reina. 

La falla Tio Pep torna a la ubicació habitual amb una proposta que es podrà visitar per dins. Tal com explica l’artista faller, el monument tindrà una escala per dins i s'hi podrà accedir a l’altura dels ulls, que estaran buits, de manera que els assistents podran veure tot el que el rodeja. El gran repte d’Escif és fer que el famós autoretrat de Sorolla, que penja a la Casa Museu de Madrid, enguany també siga falla.

També et pot interessar

stats