Nathy Peluso, Kasabian i La Habitación Roja tanquen la 26a edició del FIB

50.000 persones han omplit cada dia el recinte de Benicàssim en una de les edicions més multitudinàries dels últims anys

Actuació del grup Love of Lesbian aquest dissabte al FIB
Actuació del grup Love of Lesbian aquest dissabte al FIB / Doménech Castelló (Efe)

Benicàssim, a la Plana Alta, ha tornat a convertir-se en l’epicentre de la música amb una de les edicions més multitudinàries del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) dels últims anys. Cada dia, i complint amb les expectatives, uns 50.000 fibers han omplit el recinte.

Aquest diumenge, Nathy Peluso, Kasabian i La Habitación Roja posaran la cirereta del pastís en l’últim dia d’un FIB marcat per les altes temperatures, amb una multitud d'assistents que han omplit les platges, i amb un cartell que pretén aconseguir més públic estatal que internacional.

És la 26a edició del festival i la primera dirigida per The Music Republic, gestor d’altres festivals com l’Arenal Sound o el Festival de les Arts, que va adquirir el festival pocs dies després que finalitzara la 25a edició el 2019 i que ha hagut de suspendre’s fins a enguany a causa de la pandèmia. 

Després del tercer canvi de promotors, el 2022 ofereix un festival molt diferent del dels seus orígens. Ara prima la música més comercial i els grups ja no toquen exclusivament a Benicàssim, com solien fer en altres èpoques quan el FIB era un referent internacional.

Els britànics The Charlatans inauguraven l'any 1995 la primera edició d'un festival de música a Benicàssim que, encara que aleshores no tenia un nom oficial, dues edicions més tard es traslladaria al recinte actual i començaria a acollir les bandes més destacades de la música indie internacional, moltes provinents del Regne Unit. PJ Harvey, Lou Reed, Leonard Cohen, The Cure, Pet Shop Boys, Depeche Mode, Bob Dylan o Oasis protagonitzaren alguns dels seus cartells.

També et pot interessar

stats