El FIB obri les portes tres anys després amb els abonaments exhaurits

El cartell torna amb caps de cartell com Kasabian, The Kooks, Love of Lesbian, Tyga, Izal o Nathy Peluso

El recinte de festivals de Benicàssim acull ja als primers assistents al FIB
El recinte de festivals de Benicàssim acull ja als primers assistents al FIB / Doménech Castelló (Efe)

El Festival Internacional de Benicàssim reobri les portes tres anys després de la seua última edició del 2019 a causa de la crisi sanitària per la covid. Fins diumenge que ve, el recinte de festivals del municipi coster rebrà l’assistència de 50.000 persones diàries, segons ha avançat l’organització de l’esdeveniment.

Amb els abonaments de quatre dies exhaurits, el FIB compta amb caps de cartell com Kasabian, The Kooks, Justice, Love of Lesbian, Tyga, Izal, Two Door Cinema Club, Steve Aoki, Nathy Peluso o Tom Walker. 

La cita torna enguany sota la batuta de la promotora The Music Republic, que gestiona també l'Arenal Sound, el Viña Rock o el Festival de les Arts, entre d’altres. La companyia organitzadora va comprar el festival a l'empresari britànic Melvin Benn en finalitzar l'erràtica edició de 2019, en què el festival celebrava el 25é aniversari.

Abans, el festival havia sigut venut a l'empresa VPMG amb Vince Power al capdavant i passava a ser 100% britànica després de quinze anys d'èxits progressius de la mà dels germans Miguel i José Luis Morán, creadors del projecte que van dirigir fins a 2009.

Forta presència d’indie-pop espanyol

Amb poques novetats, el cartell recull un bon nom d'artistes del Regne Unit, amb l’objectiu de mantindre la quota britànica, com Tom Grennan, Declan McKenna, Becky Hill, Example, The Lathums, Joel Corry, Sea Girls, Circa Waves, The Snuts, Tom Walker o Tyga.

Però el cartell té una forta presència dels noms més coneguts de l’indie-pop espanyol com Izal, La M.O.D.A. o Zahara i altres en contínua gira festivalera com Love of Lesbian, Dorian, Lori Meyers o Carolina Durante. També afigen algunes de les propostes més de moda l’indie més jove, amb l’actuació de Ginebras, Cariño o Delaporte. 

Cal destacar també l’actuació, per primera vegada, del cantant benicassut Álvaro Lafuente, més conegut con Guitarricadelafuente. Amb només 24 anys, el cantautor s’ha posicionat entre els artistes espanyols més escoltats a les plataformes digitals, amb èxits com Guantamamera, Nana triste o Agua y mezcal.

També et pot interessar

stats