El Muvim de València ret homenatge a Carme Miquel
Es tracta d'un recorregut per la vida de la mestra, escriptora i activista que va revolucionar el sistema educatiu i va fomentar l’ensenyament en valencià
El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, el Muvim, repassa la trajectòria de Carme Miquel, la mestra, escriptora i activista desapareguda fa quatre anys. Nascuda a la Nucia, Miquel va contribuir a modernitzar el sistema educatiu i fomentar, de manera pionera, l’ensenyament en valencià. La vida de Carme Miquel va transcórrer entre pupitres i precisament en l'època del postfranquisme s’esforçà a renovar el sistema pedagògic, va fomentar un ensenyament atractiu i viu, traent els alumnes de les aules. En paraules d'Amador Griñó, cap d'exposicions del Muvim, fou pionera a estimular el pensament dels alumnes i va intentar que "s'estimularen amb tot el que pogueren, i aprengueren a pensar".
Miquel estava compromesa amb la renovació educativa i amb la seua llengua. Va escriure en valencià i va fer de la paraula una eina de combat. Sempre interessada per la lletra impresa i per incitar a la lectura. Mestra activista i polifacètica "és això que es diu una persona amb vocació", explica Amador Griñó.
Un homenatge a una dona amb 40 anys de docència i distingida amb diversos premis, que va fer tota una revolució social… amb un somriure.