El Museu de Belles Arts de València dedica una sala permanent als paisatges de Degrain

L'any que ve es commemora el centenari de la mort del paisatgista més rellevant de la pintura valenciana del segle XIX i XX

Presentació de la nova sala d'exposició permanent dedicada a Degrain al MUBAV / 'À Punt NTC'

Antonio Muñoz Degrain és el gran artista i pintor valencià oblidat. Conegut per la tècnica paisatgística inconfusible, va viatjar incansablement al Pròxim Orient, i així ho reflecteixen moltes de les seues pintures. Va ser professor de Picasso a l'Acadèmia de Belles Arts de Màlaga i se’l recorda per l’amistat que mantenia amb Sorolla.

Assistents a l'exposició de Degrain al MUBAV
Assistents a l'exposició de Degrain al MUBAV / À Punt NTC

Un exemple del seu estil és Amor de mare, una pintura significativa que ens mostra “com la natura és moltes vegades molt més forta que l'ésser humà”, assegura Pablo González Tornel, director del Museu Belles Arts de València. El quadre representa la imatge de la desesperació, l'esforç d'una mare més enllà de l'impossible per salvar el fill entre les aigües. 

L’artista va començar a pintar en el realisme, característic de la segona meitat del XIX, però després es va endinsar "en un món que podíem anomenar postimpressionista", afirma González.

Assistents a l'exposició de Degrain al MUBAV
Assistents a l'exposició de Degrain al MUBAV / À Punt NTc

Ara compta per fi amb una sala permanent al Museu de Belles Arts de València (MUBAV). Amb un total de 61 exemplars es mostra l’obra del paisatgista més rellevant de la pintura valenciana del segle XIX i XX en commemoració al centenari de la seua defunció l’any que ve.

També et pot interessar

stats