Correus llança 124.000 segells commemoratius pel centenari de la mort de Sorolla

La imatge, obra de l’artista Diego González Ragel, reprodueix un retrat en primer pla del pintor

El segell de Correus reprodueix un retrat en primer pla de Sorolla
El segell de Correus reprodueix un retrat en primer pla de Sorolla / Correus

Correus ha presentat aquest dilluns un segell dedicat al pintor valencià Joaquim Sorolla, amb motiu del centenari de la seua defunció, un dels grans mestres de la pintura espanyola de finals del XIX i inicis del XX. El segell, que es pot adquirir en les oficines de Correus, té una tirada de 124.000 segells, pertany a la sèrie Efemèrides i reprodueix un retrat en primer pla del pintor. L'autor de la imatge és Diego González Ragel. 

El director del Museu de Belles arts de València, Pablo González Tornel, i la directora de Filatèlia de Correus, Leire Díez Castro, en la presentació del segell de Sorolla
El director del Museu de Belles arts de València, Pablo González Tornel, i la directora de Filatèlia de Correus, Leire Díez Castro, en la presentació del segell de Sorolla / MuBAV

La companyia de repartiment destaca que Sorolla va demostrar des de jove l'afició i els dots per al dibuix i la pintura. El pintor va assistir a classes nocturnes de dibuix de l'escultor Cayetano Capuz i posteriorment es va formar en la prestigiosa Escola de Belles Arts de Sant Carles.

El llegat de Sorolla, segons Correus, contempla més de 2.000 obres i la seua pintura aborda temes variats, sempre des de la perspectiva del naturalisme, la rapidesa de captació i execució, i l'aclaparador domini de la llum.

També et pot interessar

stats