Cultura iniciarà la remodelació dels voltants del Museu Belles Arts de València el 2024

El ministre Iceta ha ratificat que València serà la seu permanent de l'arxiu Berlanga: "La família ho veu magnífic i així serà"

Imatge d’arxiu del Museu de Belles Arts de València
Imatge d’arxiu del Museu de Belles Arts de València / Europa Press

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha anunciat aquest divendres que abans d'acabar l’any es licitaran les obres de reurbanització i dignificació de l'entorn del Museu de Belles Arts de València i que els treballs estaran "en marxa" a principis de 2024. Iceta, en declaracions als mitjans aquest divendres en l'acte "El futur de la cultura", ha ressaltat que l'Ajuntament de València ha sigut "molt diligent" a preparar les condicions que permeten al ministeri intervindre.

D'altra banda, el ministre ha ratificat que València serà la seu permanent de l'arxiu Berlanga que recentment va adquirir el govern d'Espanya i ha ratificat el "compromís" de l'executiu amb aquesta qüestió. "La idea és que estiga físicament a la ciutat", ha subratllat, i ha assegurat que ara l'Ajuntament i la Generalitat han d'indicar l'espai que consideren "més adequat" per a acollir-lo.

"Quan l'Estat compra, l'Estat no és Madrid, l'Estat és el conjunt d'Espanya. Per tant, quan es tracta de l'arxiu d'una persona tan lligada a València com Berlanga, el més lògic és que siga ací, la família també ho veu magnífic i, per tant, així serà", ha recalcat.

Per la seua banda, la candidata socialista a l'alcaldia de València, Sandra Gómez, ha mostrat la seua satisfacció pel "compromís del govern d'Espanya amb València i la seua cultura". "Ara hem de coordinar-nos per a buscar l'espai idoni per a l'arxiu Berlanga", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats