Iceta, sobre l'arxiu de Berlanga: "Estarà on la Generalitat vulga"

El ministre de Cultura també ha afirmat que els valencians "no han de preocupar-se" pels recursos que es destinaran per l'Any Sorolla al territori

Fotografies familiars, guions i cartes són alguns dels elements que conté el llegat de García Berlanga
Fotografies familiars, guions i cartes són alguns dels elements que conté el llegat de García Berlanga / Europa Press

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dijous a Alacant que l'arxiu del cineasta valencià Luis García Berlanga que el ministeri va comprar al desembre per 357.000 euros estarà "on la Generalitat valenciana vulga".

"Sempre dic que l'Estat som tots, i quan l'Estat compra un llegat pot situar-lo en qualsevol lloc d'Espanya", ha destacat Iceta en el desdejuni col·loqui titulat "Objectiu Cultura", organitzat pel Fòrum Més Europa del diari Información.

Iceta també s'ha referit a l'Any Sorolla, sobre el qual ha explicat que "a vegades els valencians es queixen sobre els esforços dedicats" a la Casa Museu de Sorolla a Madrid, "però és que ens va deixar un llegat molt especial" a la capital d'Espanya.

"No tots tenim la seua casa i espere que ningú es moleste per l'esforç del ministeri a la Casa Museu de Sorolla perquè això no vol dir descurar la presència de Sorolla a la Comunitat", ha ressaltat.

"Eixa llum dels seus quadres és d'ací, de la Comunitat. A Madrid va descobrir altres coses, però la llum la 'va mamar' ací", ha insistit Iceta, que ha instat els valencians a "no preocupar-se" pels recursos que destinarà el ministeri a l'Any Sorolla al territori.

També et pot interessar

stats