Els municipis espremen les últimes hores de les Falles

Gandia, Borriana, la Vall d'Uixó o Cullera són algunes de les localitats que viuen amb intensitat aquest últim cap de setmana de les festes

Les falleres de Borriana visiten els monuments de la localitat
Les falleres de Borriana visiten els monuments de la localitat / Ajuntament de Borriana

Pot ser que l'epicentre de les Falles es trobe a la ciutat de València, però això no vol dir que nombrosos municipis de tot el territori no les gaudisquen amb la mateixa emoció i energia.

Gandia (Safor) és un d'ells. Els carrers s'han omplit de gom a gom i les falles són el centre de totes les mirades. Aquest dissabte la capital de la Safor va celebrar l'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, a la qual, a banda de les falleres majors i les Corts d'Honor, va assistir també la ministra de Ciència i Innovació i exalcaldessa de la localitat, Diana Morant.

Moment de l'Ofrena a Gandia, amb l'assistència de Diana Morant
Moment de l'Ofrena a Gandia, amb l'assistència de Diana Morant / Diana Morant (@DianaMorantR)
Una de les falles plantades a Gandia
Una de les falles plantades a Gandia / À Punt NTC

A Cullera (Ribera Baixa) les falles també s'estan vivint intensament, i a més, és el destí triat per turistes que volen fugir del bullici de les Falles de València. La proximitat i la cura en els detalls dels monuments fan que siga una de les millors alternatives per a gaudir d'un dia faller. També aquest dissabte dugueren rams de flors a la Mare de Déu del Castell en una Ofrena molt especial. Els cullerans tenen preparat per a l'últim dia una mascletà a les 14:30 i la Cremà, que començarà a les 20:00 amb les falles infantils i continuarà a les 23:00 amb les falles grans.

Cullera gaudeix de les Falles l'últim cap de setmana
Cullera gaudeix de les Falles l'últim cap de setmana / À Punt NTC
La falla La Bega amb el castell de Cullera de fons
La falla La Bega amb el castell de Cullera de fons / Ajuntament de Cullera

A la Vall d'Uixó (Plana Baixa), les Falles porten un ritme frenètic que té parada obligada en la Falla l'Ambient, la millor d'enguany. Ahir també van fer l'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats i aquest diumenge es preparen per a la Cremà, que també serà de 20:00 fins passades les 23:00 hores.

El veïnat no es vol perdre la visita a les falles
El veïnat no es vol perdre la visita a les falles / À Punt NTC

El so de les xarangues inunda els carrers de Borriana. Aquest matí han rendit tribut a la Mare de Déu de la Misericòrdia amb l'Ofrena. En el cas de la capital de la Plana Baixa, les falles d'enguany finalitzaran a les 22:00 amb la Cremà dels monuments.

Les falleres de Borriana contemplen una mascletà
Les falleres de Borriana contemplen una mascletà / Ajuntament de Borriana
Nit del Foc a Borriana
Nit del Foc a Borriana / Ajuntament de Borriana

Un gran nombre de localitats com Dénia (Marina Alta), Xàtiva (Costera), Torrent (Horta Sud) o Alzira (Ribera Alta) també s'acomiaden aquesta nit de les Falles 2023.

També et pot interessar

stats