Mor el guitarrista Manolo Sanlúcar, referent del món del flamenc

L’Ajuntament de Sanlúcar ha declarat tres dies de dol a la ciutat

Imatge d'arxiu del guitarrista i compositor Manolo Sanlúcar
Imatge d'arxiu del guitarrista i compositor Manolo Sanlúcar / Román Ríos (Efe)

El guitarrista i compositor Manolo Sanlúcar ha mort aquest dissabte a 78 anys, han confirmat fonts de l'Ajuntament de Sanlúcar (Cadis), que ha decretat tres dies de dol a la ciutat. 

Manuel Muñoz Alcón, nom real d’aquest músic, va aprendre a tocar la guitarra quan tenia set anys i des dels tretze va acompanyar a cantaors de tots els estils. Sanlúcar va ser referent en el món del flamenc juntament amb artistes com Paco de Lucía o Tomatito.

Entre agost i setembre de 2021 l’artista va estar hospitalitzat després d'una fallada multiorgànica que finalment va superar. L'ingrés va obligar a posposar a maig de 2022 el III Festival Internacional de la Guitarra Flamenca de Jerez, en aquesta edició en homenatge al cèlebre guitarrista.

Sanlúcar va dedicar quinze anys de vida a construir la seua "enciclopèdia audiovisual del flamenc". Per a fer-la, en el 2013 va deixar els escenaris i va estar set anys sense tocar la guitarra ni tan sols en privat.

Entre els nombrosos reconeixements que va rebre hi ha la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts el 2015 i el Premi Nacional de la Música el 2000, el Premi d'Honor Extraordinari de l'Associació Espanyola de Crítics d'Art Flamenc, el Premi Pastora Pavó 'Niña de los Peines' a més de ser Fill Predilecte de Sanlúcar, on va residir fins a la mort.

Aquest famós guitarrista també va gravar l'Himne d'Andalusia i el 1990 va rebre la Medalla d'aquesta comunitat autònoma. Des de 1997 era membre de la Reial Acadèmia Provincial de Belles Arts de Cadis.

També et pot interessar

stats