Els monuments foguerers comencen a omplir els carrers d'Alacant

El muntatge de les fogueres avança a bon ritme en una calorosa jornada de plantà

Els monuments foguerers prenen els carrers d'Alacant / À Punt NTC

Aquest divendres, la col·locació del remat de la foguera oficial ha sigut el preludi de la plantà dels 224 monuments adults, infantils i les barraques de les Fogueres del retrobament. L'artista Pedro Espadero ha dirigit les tasques per a encaixar les dues cares que coronen la foguera oficial, Ars Amandi. Al llarg d'aquest dissabte s'ultimaran els detalls perquè estiga totalment acabat diumenge.

Luis Barcala, alcalde d'Alacant, ha elogiat "la creativa tasca del taller" per a "coronar la foguera" i que comence a "apreciar-se la magnitud d'un monument que ens retroba amb les nostres arrels i tradicions".

Moment de col·locació del remat de la foguera oficial
Moment de col·locació del remat de la foguera oficial / Ernesto Caparros

Mentrestant, les peces de la resta de fogueres van prenent els carrers d’Alacant en una jornada de plantà acompanyada enguany per les altes temperatures. Els efectes de la crisi climàtica, la crítica política o la superació de la pandèmia són alguns dels temes que adrecen uns monuments que fa tres anys que esperen a ser plantats.

Les nou comissions d’especial van començar a traure els ninots aquest dijous i, algunes, com la foguera Florida - Plaça de la Vinya, La Ceràmica o Sèneca Autobusos avancen a bon ritme per a poder col·locar aquest dissabte el remat. El muntatge dels monuments coincideix amb la posada en marxa de les barraques i els racons.

Plantà de la foguera de secció especial Sèneca Autobusos
Plantà de la foguera de secció especial Sèneca Autobusos / À Punt NTC

Està previst que tots els monuments infantils estiguen enllestits a la matinada del diumenge 19 de juny i les fogueres grans la matinada del dilluns 20, a l’espera de la visita dels jurats que passaran per cada comissió un dia més tard de la plantà oficial.

El punt de trobada d’À Punt en Fogueres

Enmig d’aquest ambient festiu, ha quedat inaugurat el racó d’À Punt, l’envelat per on passaran fins al dia de la Cremà representants polítics, personalitats de l’àmbit social i cultural i les protagonistes de la festa.

També et pot interessar

stats